00:11 22 Martie 2019
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

  De la broșe la pălării - mesajele codificate ale reginei Elisabeta a Marii Britanii -VIDEO

  © AP Photo / Frank Augstein
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  26711

  Regina a atras apreciere după ce a vorbit despre necesitatea de a se căuta un „numitor comun” și „a nu se pierde din vedere imaginea de ansamblu”. Cuvintele Reginei au fost interpretate ca fiind o referire la Brexit.

  BUCUREŞTI, 15 feb – Sputnik, Doina Crainic. Deși Majestatea Sa este apolitică și, de regulă, se abține de la a comenta cu privire la chestiuni politice, unii oameni cred că Regina transmite ocazional mesaje codificate către politicieni, de obicei prin intermediul ţinutei sale aparte, scrie The Telegraph, care prezintă un video cu aceste posibile mesaje discrete.

  Vizionați videoclipul pentru a detecta posibilele mesaje codificate ale Reginei Elisabeta a II-a.

  Unii cred că Majestatea Sa transmite uneori, într-un mod discret, mesaje către politicieni. În timpul vizitei de trei zile a lui Donald Trump, Majestatea Sa a purtat trei broșe diferite. Una a fost primită în dar de la soţii Obama în timpul vizitei acestora în 2017. Alta a fost un dar din partea Canadei – faţă de care Trump era critic la vremea respectivă. Cealaltă a fost purtată de Regină în timpul înmormântării tatălui Majestăţii Sale în 1952.

  În deschiderea sesiunii Parlamentului britanic din 2017, Regina a purtat o pălărie care semăna cu steagul Uniunii Europene. În octombrie 2018, monarhul avea o părere pozitivă cu privire la relaţiile dintre Marea Britanie şi UE. În acel moment, Brexit domina deja agenda politică. În toiul diviziunilor şi mai pronunţate cu privire la Brexit, Regina a îndemnat la unitate în mesajul transmis de Crăciun.

  Tematic

  Regina Elisabeta a Marii Britanii intervine: „Puneţi capăt crizei Brexitului!”
  Marea Britanie: Regina Elisabeta a II-a și-a ales succesorul
  Iohannis la Londra - întâlnire anulată, acordul Brexit - aprobat de Guvern
  Tagurile:
  BREXIT, Marea Britanie, Regina Elisabeta II, Elisabeta II
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei