00:11 22 Martie 2019
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина

  Putin: „Nu există state cu adevărat independente în lume”

  © Sputnik / Евгений Биятов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  73060

  Europa nu se poate opune desfășurării rachetelor americane – chiar dacă este un lucru contrar intereselor acesteia –, pentru că nicio țară nu poate fi cu adevărat independentă în aceste vremuri, a comentat Vladimir Putin.

  BUCUREŞTI, 15 feb – Sputnik, Doina Crainic. Președintele rus consideră că „lumea modernă este o lume a interdependenței” și că în prezent nu există țări cu adevărat independente.

  „Credeți că țările europene doresc rachete în Europa? Nimeni nu îşi doreşte. Dar ei tac. Unde este suveranitatea lor?”, a întrebat Putin în timpul vizitei sale la Soci.

  Potrivit lui Putin, Parlamentul European ia mai multe decizii în numele țărilor membre decât lua altă dată „Sovietul Suprem al URSS în numele republicilor constituente”.

  „Nu există state cu adevărat independente în lume”, a declarat preşedintele rus, citat de RT

  Joi, lideri din Rusia, Turcia și Iran s-au adunat în orașul Sochi pentru a discuta modalități de a pune capăt crizei din Siria. Întâlnirea a avut loc în contextul discuțiilor ostile stârnite în urma unei întruniri în Varșovia dintre reprezentanţi ai SUA și aliații lor, unde au vorbit despre implicarea lor în Orientul Mijlociu.

  În cadrul întrevederii de la Soci, președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său iranian Hassan Rouhani și-au exprimat îndoiala cu privire la planul Washingtonului de a retrage trupele staționate cu forțele kurde în nordul Siriei. Însă Putin a părut a fi cel mai încrezător că totuşi aceasta se va întâmpla în curând.

  După încheierea summitului legat de Siria, Putin a rămas la Soci pentru a purta discuții cu liderul belarus Alexander Lukashenko.

  Tematic

  Putin dezvăluie care sunt obiectivele diplomației ruse
  Putin va ieși pe tatami în această seară
  Vladimir Putin vrea un avion supersonic de pasageri, dezvoltat în Rusia
  Putin și Lukașenko, împreună la schi
  Tagurile:
  președintele rus, Țări, Vladimir Putin
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei