00:21 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.54
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Reprezentantul special al MAE al Rusiei, Maria Zaharova

  Zaharova a comentat amenințările lui Bolton privind situația din Venezuela

  © Sputnik / Владимир Астапкович
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  24160

  Bolton a scris pe Twitter că „cei care uneltesc comploturi împreună cu Nicolas Maduro pentru a submina institutele democratice din Venezuela vor trebui să suporte consecințele.

  CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Reprezentantul oficial al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat amenințările venite din partea lui John Bolton, consilier pe probleme de securitate națională al președintelui SUA, la adresa celor care „subminează democrația” în Venezuela.

  Anterior, Bolton a scris pe Twitter că „cei care uneltesc comploturi împreună cu Nicolas Maduro (actualul președinte al Venezuelei – n. red.) pentru a submina institutele democratice din Venezuela vor avea de suportat consecințele”.

  Zaharova a postat pe pagina sa de Facebook unul dintre titlurile apărute în mass-media: „Bolton i-a amenințat cu „consecințe” pe cei care vor submina institutele democratice din Venezuela”.

  ”Cu ce (a amenințat – n. red.), cu agenda și cu stiloul său?”, a adăugat Zaharova.

  Anterior presa a scris despre cazul când jurnaliștii au zărit în agenda lui Bolton însemnarea: „cinci mii de soldați în Columbia”. Ulterior MAE al Columbiei a declarat că nu se știe din ce motive a apărut această notă în agenda lui Bolton. Serviciul de presă al Ministerului Apărării din Columbia a comunicat pentru RIA Novosti că guvernul columbian nu intenționează să pună la dispoziția SUA baze militare pentru invazia în Venezuela.

  Între timp, Trump deja a confirmat în interviul acordat postului de televiziune CBS că examinează, ca pe „una dintre variante”, trimiterea militarilor în Venezuela.

  Prin „consecințe” SUA subînțelege de obicei „sancțiuni”. Washingtonul a aplicat deja numeroase sancțiuni împotriva conducerii Venezuelei, amenințând cu sancțiuni și alte țări, dacă acestea îl vor susține pe Maduro.

  Spicherul parlamentului de opoziție venezuelean, Juan Guaidó, s-a autoproclamat,  pe 23 ianuarie, șef al statului pe perioada activității guvernului provizoriu. SUA și un șir de alte țări au declarat că îl recunosc pe Guaidó și au cerut de la președintele venezuelean Nicolas Maduro, a cărui alegere o consideră ilegală, să nu admită aplicarea forței împotriva opoziției. Maduro s-a declarat președinte constituțional, iar pe spicherul parlamentului l-a numit „marionetă a SUA”. Rusia, China și alte țări l-au susținut pe Maduro ca pe președintele legitim al Venezuelei.  Știrile Zilei