00:18 22 Martie 2019
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Serghei Lavrov

  Lavrov: SUA își propun divizarea Siriei

  © Sputnik / Владимир Астапкович
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (393)
  22041

  Statele Unite își propun divizarea Siriei și crearea unei formațiuni cvasistatale la Est de Eufrat, susține ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 19 feb – Sputnik. Scopul SUA este divizarea Siriei și crearea pe malul estic al Eufratului a unei formațiuni cvasistatale, Washintonul le interzice aliaților săi să investească resurse în reconstrucția zonelor eliberate ale Siriei, care se află sub controlul guvernului, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  „Cu alte cuvinte, sarcina restabilirii suveranității și integrității teritoriale a Siriei, pentru care a semnat toată comunitatea internațională, inclusiv Statele Unite, pentru SUA, în realitate, este doar o manevră pentru distragerea atenției. Scopul lor, care devine tot mai evident, este divizarea Siriei și crearea pe malul de Est a unei formațiuni cvasistatale”, a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă organizate după o întrevedere cu reprezentantul OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei, Miroslav Lajčák.

  „Ei deja investesc în aceasta mijloace, inclusiv forțează aliații săi să plătească pentru reconstrucția acestei părți ai Republicii Siriene Arabe. În același timp, ei interzic aliaților săi să investească resurse în restabilirea infrastructurii în restul Siriei, care se află sub controlul guvernului legitim”, a adăugat el.

  Тема:
  Războiul din Siria (393)

  Tematic

  Căștile Albe pregătesc noi provocări în Siria - Moscova
  Erdogan îi cere lui Trump să-și respecte promisiunea de a retrage trupele SUA din Siria
  Patru civili au murit în urma atacurilor aeriene ale SUA în Siria
  Putin va discuta cu Erdogan și Rouhani situația din Siria
  Știrea nopții: Armata israeliană a bombardat Siria!
  Tagurile:
  SUA, Siria, Serghei Lavrov
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei