09:59 24 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD16.69
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)
  12740

  Partidele eurosceptice sunt pe cale să obțină o cincime din mandatele Parlamentului European în urma alegerilor din mai, potrivit unei prognoze a parlamentului, publicată luni.

  BUCUREȘTI, 19 feb – Sputnik. Parlamentul European a publicat prima proiecție a repartizării mandatelor în baza sondajelor naționale realizate la începutul lunii februarie de către Kandar Public, o firmă de cercetare a datelor și consultanță.

  Astfel, grupurile eurosceptice ar putea obține 153 din cele 705 mandate. Cu 27 de mandate, Lega, condusă de vicepremierul italian Matteo Salvini, ar putea devenit al doilea cel mai mare partid național din PE după Uniunea Creștin-Democrată din Germania (CDU), care va obține 29 de fotolii.

  În prezent, Partidul "Lega" face parte din grupul Europa Națiunilor și Libertăților (ENF), din care face parte și "Adunarea Națională" din Franța (fostul Front Național), Partidul Danez pentru Libertate, Partidul Libertății din Austria. Aceștia urmează să-și extindă numărul de fotolii în următoarea legislatură de la 37 la 59.

  Alte formațiuni care vor smulge din voturile Partidului Popular European (PPE) sunt Partidul Lege și Justiție din Polonia (24 de mandate) și Mișcarea Cinci Stele din Italia (22 de locuri).

  Astfel, Partidul Popular European ar putea pierde 34 de locuri din cele 217, în timp ce al doilea grup ca pondere – Alianța Progresivă a Socialiștilor și Democraților va cădea de la 186 până la 135 de mandate.

  Alegătorii urmează să vină la urnele de vot între 23 și 26 mai pentru a decide viitorul Europei. Cea de-a a noua legislatură va avea cu 46 de membri mai puțin. Primele alegeri directe pentru Parlamentul European au avut loc acum 40 de ani.

  Тема:
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)

  Tematic

  Atentat terorist în Franța – morți și răniți lângă Parlamentul European!
  Parlamentul European cedează în fața SUA și condamnă Nord Stream 2
  Eurorealiștii creează o alianță în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European
  PSD va decide dacă naționaliștii vor deveni al doilea grup din Parlamentul European
  Parlamentul European condiționează acordul pentru Brexit
  Tagurile:
  PPE, CDU, Mișcarea Cinci Stele, Matteo Salvini, alegeri, Parlamentul European

  Știrile Zilei