14:59 29 Martie 2020
În direct
 • EUR19.78
 • USD18.04
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  62420

  Unele publicaţii din presa britanică tabloidă au creat coloane speciale în care „toarnă gaz pe foc” cu privire la tensiunile şi conflictele la nivel global. Care sunt ţările implicate care, potrivit acestor publicaţii, joacă rolul de „răufăcătoare” în această „saga” apocaliptică. Top trei scenarii referitoare la un ipotetic al Treilea Război Mondial.

  BUCUREŞTI, 19 feb – Sputnik, Doina Crainic. În „poveştile de groază” prezentate de două tabloide britanice de top, protagoniștii sunt, de obicei, China, Coreea de Nord, Iran sau Rusia, marele „răufăcătoare” care, potrivit publicaţiilor, ar putea declanşa un conflict global.

  Ziarele britanice Express toarnă frecvent „gaz pe foc” despre ameninţarea izbucnirii unui ipotetic al Treilea Război Mondial, scrie Sputnik France, care face o trecere în revistă a acestor „poveşti de groază” cu care presa tabloidă britanică îşi „ţine în suspans” cititorii.

  Sabia lui Damocles din cel de-al Treilea Război Mondial atârnă deasupra mai multor țări: în articolele recente, Express se întreabă dacă „Rusia va absorbi Belarus” sau avertizează cu privire la un „nou submarin lansat de Iran” . Iar acestea sunt unele idei repetate în articolele din Daily Star: puterea teribilă a Rusiei, al cărei „tanc de coșmar al lui Putin va zdrobi forțele NATO în cel de-al treilea război mondial”, sau tensiunile dintre SUA și China „ar putea declanșa un război mondial”.

  Dar dacă diferite zone ale planetei ar putea servi ca un câmp de luptă pentru un conflict la nivel mondial, marii „băieți răi” sunt deseori aceiași: Rusia, China și Iran.

  Rusia

  Analizând titlurilor celor două tabloide britanice, constatăm că „Rusia” este unul dintre cuvintele care apar cel mai des în scenariile prezentate. De unde vine, mai exact, ameninţarea:

  Președintele Putin, care „neagă existența statelor independente” și „încalcă legea internațională” 

  Arme rusești precum „rachete nedetectabile capabile să rămână în aer timp de câteva zile”, sau „arme terifiante care îi pot face pe dușmani să aibă halucinații și să vomite”.

  Astfel, potrivit logicii celor două ziare, Moscova ar risca să declanșeze o confruntare globală prin „încălcarea” principiilor dreptului internațional și prin recurgerea la arme sofisticate – cel puțin așa sunt prezentate în aceste tabloide.

  China

  Un alt scenariu: Rusia se poate „uni cu China, prezentând astfel cea mai mare amenințare pentru Occident și SUA pentru zeci de ani”. Totuşi, China singură nu este inofensivă deoarece „pregătește un atac cu rachete” care ar fi lansate dintr-un „zid subteran uriaş” și „construiește patru transportatoare de aeronave nucleare pentru a contracara SUA”.

  Iran

  Republica Islamică joacă, de asemenea, un rol de răufăcător în această „saga” apocaliptică. Teama celor de la Daily Star se amplifică în special atunci când tensiunile dintre Iran și Israel se intensifică, primul „transmiţând o amenințare șocantă la adresa Israelului”, promiţând că „vă vom învăţa o lecţie”.

  Apoi „rachetele iraniene au Europa în vizor”, potrivit raportului Centrului nuclear iranian Sufan.

  De asemenea, Vladimir Putin zâmbește în imaginea articolului din Express intitulat „Rusia găzduieşte Iranul în timp ce SUA încearcă să unească aliații împotriva lor la un summit independent”, evident pentru a-l preveni pe liderul rus cu privire la „invazia american㔺i pentru a lua măsuri împotriva acesteia.

  Roluri secundare

  Mai rar apar, în paginile celor două tabloide, aventurile Coreei de Nord, care „deţine materiale toxice pentru a crea șapte bombe atomice”. Apoi, disputele dintre India și Pakistan au locul lor rezervat în coloanele rubricii WW3. De asemenea, Franţa apare în Express cu planurile sale de a construi „rachete hipersonice de neoprit care vor înlocui armele vechi”, în timp ce Daily Star nu dedică nici un spațiu acesteia.

   

  Cât despre Statele Unite, acestea sunt forțate să ia măsuri pentru a contracara atacurile din toate părțile. Acțiunile lor vin ca urmare a pericolului prezentat de alte state: „Tancurile americane se pregătesc să participe la manevrele celui de-al Treilea Război Mondial, având în vedere că Trump pregătește un răspuns la mașina de război a lui Putin”.

  Pe scurt, cei „răi” se unesc împotriva celor „buni” - țările occidentale, care sunt nevoite să le facă față.

  Aceste scenarii, al căror conţinut este același ca și în alte publicaţii, se mulează pe anumite preferinţe şi aparent își găsesc cititori. În secțiuni sunt publicate până la patru articole pe zi (Express) sau un articol la fiecare două sau trei zile (Daily Star). De ce nu, dacă setea de senzaţional şi de scenarii apocaliptice este satisfăcută din plin!

  Tagurile:
  Apocalipsă, Sfârșitul lumii


  Știrile Zilei