22:37 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  29613

  Partidul Fidesz al prim-ministrului Viktor Orbán ar trebui să părăsească Partidul Popular European de centru-dreapta, a declarat marți președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

  BUCUREȘTI, 20 feb - Sputnik. Juncker, un membru proeminent al PPE, a făcut observațiile după ce guvernul de la Budapesta a lansat o campanie îndreptată în mod special împotriva președintelui Comisiei, acuzând Bruxelles-ul de impunerea politicilor de migrație care "amenință fundamental securitatea Ungariei".

  "Împotriva minciunilor nu există prea multe lucruri pe care le puteți face", a declarat Juncker despre campanie. Vorbind la o întâlnire publică de la Stuttgart, Germania, el a spus că liderul de campanie a PPE în alegerile pentru Parlamentul European, Manfred Weber, se va întreba "dacă avem nevoie de această voce" în grupul politic.

  "Conservatorii din Ungaria nu reprezintă în vreun fel valorile creștine democrate", a spus Juncker. "Sunt de părere că nu există un loc [pentru ei] în Partidul Popular European".

  PPE a făcut apel la expulzarea Fidesz din funcțiile sale în cadrul Parlamentului European, în special după ce deputații europeni au adoptat o moțiune anul trecut, declarând că Ungaria riscă să încalce valorile fundamentale ale UE, declanșând așa-numitul proces disciplinar în temeiul articolului 7 împotriva Budapestei.

  În luna octombrie a anului trecut, Juncker a spus că Orbán în particular "nu mai are loc" în grupul conservator.

  "Ei nu au votat pentru mine în Parlamentul European", a declarat Juncker marți despre Fidesz. "Nici extrema dreaptă nu a făcut-o, cu atât mai mult. Îmi aduc aminte de doamna [Marine] Le Pen, care a spus: "Nu votez pentru dumneavoastră". Am spus: "Nu vreau votul dumneavoastră. Există anumite voturi pe care pur și simplu nu le dorești", transmite politico.eu.

  Tematic

  Juncker a cerut excluderea partidului lui Orban din PPE
  Tagurile:
  PPE, Jean Claude Juncker, Viktor Orban, FIDESZ


  Știrile Zilei