03:54 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Juan Guaido

  „Un clovn autoproclamat”. Maduro îi solicită lui Guaido să organizeze alegeri

  © AFP 2019 / FEDERICO PARRA
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (100)
  27190

  Adresându-se lui Juan Guaido, care s-a autoproclamat președinte în exercițiu al Venezuelei, Nicolas Maduro a solicitat organizarea de alegeri prezidențiale.

  BUCUREŞTI, 20 feb – Sputnik, Doina Crainic. Nicolas Maduro a cerut adversarului său Juan Guaido, care s-a autoproclamat „președinte” al țării, să organizeze alegeri pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a vota.

  „De ce nu solicită alegeri pentru a fi răsturnat printr-un vot popular? Clovnul autoproclamat să solicite alegeri pentru a fi răsturnat de votul popular”, a declarat Maduro, vorbind absolvenților din domeniul medical, potrivit Sputnik France. Discursul său a fost postat pe Twitter.

  Criza politică din Venezuela a izbucnit atunci când adversarul politic Juan Guaido, pe care Curtea Supremă l-a înlăturat, pe 22 ianuarie, din funcţia de președinte al Adunării Naționale a Venezuelei, s-a autoproclamat în ziua următoare „actualul președinte al țării”. Donald Trump l-a recunoscut ca „președinte interimar”.

  Aproximativ 40 de țări, printre care Marea Britanie și Germania, au făcut același lucru. De asemenea, Franța l-a recunoscut ca „președinte în funcţie”. Președintele Nicolas Maduro l-a numit pe Juan Guaido o „marionetă a Statelor Unite”.

  Rusia, China și alte câteva țări şi-au exprimat sprijinul faţă de Nicolas Maduro ca președinte legitim al Venezuelei. Kremlinul a descris decizia unor state europene ca fiind „amestec în afacerile interne ale Venezuelei”.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (100)
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei