10:08 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Proteste în Venezuela

  Moscova: SUA pregătesc o provocare de proporții pe 23 februarie

  © REUTERS / CARLOS EDUARDO RAMIREZ
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (129)
  933210

  Intenția de a forța frontiera Venezuelei cu așa-numitele ajutoare umanitare reprezintă o provocare a SUA prin care se urmărește declanșarea unor ciocniri pentru justificarea înlăturării prin forță a actualului șef al statului, Nicolas Maduro.

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Planurile SUA de traversare a frontierei Venezuelei sub pretextul transportării ajutorului umanitar reprezintă o provocare periculoasă, care poate duce la ciocniri, ceea ce va crea motive convenabile pentru înlăturarea prin forță de la putere a lui Nicolas Maduro, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

  Anterior, opoziția din Venezuela a anunțat că începând cu 23 februarie vor demara livrările ajutoarelor umanitare din afara țării. Guvernul Nicolas Maduro se opune categoric pătrunderii acestor transporturi pe teritoriul țării.

  “Evoluția evenimentelor din Venezuela a ajuns la un punct critic, toți înțeleg acest lucru. Pe 23 februarie se planifică o provocare de proporții, cu instigarea din partea Washingtonului, prin traversarea frontierei Venezuelei a de așa-numitele caravane cu ajutor umanitar, fapt care poate duce la ciocniri între ambele tabere politice, creându-se un pretext pentru înlăturarea prin forță a actualului președinte legitim al țării”, a declarat Zaharova în cadrul unui briefing organizat astăzi.

  Provocările SUA din Venezuela, în cazul realizării lor, vor spori brusc nivelul tensiunii și confruntărilor din lume, consideră reprezentantul MAE de la Moscova.

  „În cazul în care planurile organizatorilor provocărilor vor fi realizate, acest lucru va presupune trecerea politicii externe agresive a SUA la un nou nivel, pe calea unor aventuri militare. E o cale în jos. Vor spori brusc tensiunile și confruntările la nivel mondial”, a spus Zaharova.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (129)

  Tematic

  Trump amenință militarii din Venezuela: Veți pierde tot ce aveți!
  Maduro declară că Rusia va livra 300 de tone de ajutor umanitar în Venezuela
  Meleșcanu, la Bruxelles, în dezacord cu poziția SUA privind soluția pentru Venezuela
  Lavrov a comentat amenințările lui Trump în adresa militarilor din Venezuela
  Bernie Sanders refuză să îl recunoască pe Guaido ca președinte interimar al Venezuelei
  Tagurile:
  ajutoare, SUA, Rusia, Venezuela


  Știrile Zilei