15:00 27 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (133)
  13260

  Occidentului îi lipsește o poziție comună în problema Venezuelei din cauza conștientizării consecințelor la nivel global al unei eventuale lovituri de stat din această țară, susține purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Statele occidentale nu au o poziție comună față de criza din Venezuela din cauza conștientizării că urmările loviturii de stat vor fi imprevizibile, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

  În timpul unui discurs ținut în fața studenților Universității de Stat Umaniste din Rusia, Zaharova a fost întrebată despre acțiunile pe care Rusia le va întreprinde în cazul în care în Venezuela va avea loc o lovitură de stat.

  "Întrebarea e ce se va întâmpla în Venezuela în cazul unei lovituri de stat. Iată care e problema. Lumea abia acum s-a pus pe gânduri", a menționat Zaharova.

  Potrivit ei, în “conștiința occidentalilor” lipsește o “unanimitate monolită” în probleme Venezuelei. “Acest lucru poate fi explicat de presupusele urmări a ceea ce s-ar putea întâmpla în Venezuela și la ce ar putea aduce ele în context global”, a explicat diplomatul.

  Potrivit ei, o posibilă lovitură de stat în Venezuela pune sub semnul întrebării nu doar soarta acestei țări, dar și a regiunii și lumii în ansamblu.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (133)

  Tematic

  Parlamentari UE, expulzaţi din Venezuela: Caracas sugerează conspirație
  Trump amenință militarii din Venezuela: Veți pierde tot ce aveți!
  Maduro declară că Rusia va livra 300 de tone de ajutor umanitar în Venezuela
  Meleșcanu, la Bruxelles, în dezacord cu poziția SUA privind soluția pentru Venezuela
  Lavrov a comentat amenințările lui Trump în adresa militarilor din Venezuela
  Bernie Sanders refuză să îl recunoască pe Guaido ca președinte interimar al Venezuelei
  Tagurile:
  Rusia, Venezuela, Maria Zaharova


  Știrile Zilei