01:18 21 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (666)
  147 0 0

  ''Britanicii sunt cei care au votat pentru Brexit''. ''Ei vor părăsi UE, aceasta este alegerea suverană şi aceasta va fi pe 29 martie'', a declarat comisarul european Pierre Moscovici, cu 33 de zile înaintea Brexit.

  BUCUREȘTI, 24 feb - Sputnik. Comisarul european Pierre Moscovici a declarat, în cadrul emisiunii ''Le Grand Rendez-Vous'', organizată de Europe 1, Cnews şi Les Echos, cu referire la Brexit, că ''mingea este în terenul britanicilor'' și Marea Britanie va părăsi UE pe 29 martie.

  ''Vrem să spunem: 'Domnilor englezi, trageţi primii'!'', a declarat Moscovici, adăugând că ''britanicii sunt cei care au votat pentru Brexit''. ''Ei vor părăsi UE, aceasta este alegerea suverană şi aceasta va fi pe 29 martie'', data ieşirii regatului din blocul comunitar.

  El a mai spus că, în pofida faptului că parlamentarii britanici nu sunt de acord cu Acordul existent, aceștia vor trebui să ia totuși o decizie.

  „Se ştie că ei nu vor acordul aşa cum este, chiar dacă acesta nu este departe de a fi cel mai bun posibil, şi că ei nu vor deloc un 'no deal' (absenţa unui acord), adică o ieşire dezordonată. În cele 33 de zile care mai rămân, ei trebuie să spună ce vor... Trebuie ca parlamentul să se pronunţe asupra unei moţiuni majoritare”.

  Comisarul european a mai precizat că pregătirile în Comisia Europeană sunt pentru posibilitatea unei ieşiri brutale a regatului din UE pe 29 martie și întreprinderile trebuie să se pregătească și ele de acest scenariu.

  „În ipoteza unui 'no deal', trebuie să se poate avea controlul vamal asupra mărfurilor, controlul veterinar, fito-sanitar'', a detaliat comisarul Moscovici, adăugând că ''Sunt luni de zile de când ne pregătim (...) şi serviciile mele au lansat campanii (de informare) pentru întreprinderi”, transmite Agerpres.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (666)

  Tematic

  Dezvăluire: Următoarele două țări care vor părăsi „clubul UE” după Brexit
  Se amână Brexit cu lunile? Ultimatum pentru May - să aibă acordul cu UE în 30 de zile
  Brexit: Theresa May, o altă înfrângere în parlament. Redeschiderea negocierilor, blocată?
  Românii din Marea Britanie: clarificări oficiale cu privire la statutul lor post-Brexit
  Brexit: Nu se va renegocia Acordul, mai degrabă "declaraţia politică"
  Brexit fără acord va fi „ultima picătură care va umple paharul pentru UE”
  Tagurile:
  UE, UK, Brexit


  Știrile Zilei