05:54 21 Martie 2019
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  British Prime Minister Theresa May listens at the start of her meeting with the Emir of Qatar Tamim bin Hamad Al Thani inside 10 Downing Street in London, Tuesday, July 24, 2018

  Theresa May, plan de amânare cu două luni a Brexit-ului

  © AP Photo / Matt Dunham
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (457)
  94502

  Presa scrie deja despre un plan pe care premierul britanic l-ar avea în vedere privind amânarea ieșirii din Uniunea Europeană a Marii Britanii.

  BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Oficialii guvernului britanic au elaborat o serie de măsuri. Acestea includ, potrivit Telegraph, o solicitare oficială adresată Bruxellesului de a amâna Brexitul dacă nu pot obține un acord până pe 12 martie.

  Theresa May a declarat ziariştilor în avionul cu care a călătorit la Sharm El-Sheikh pentru summitul UE-Liga Arabă că parlamentul nu se va pronunţa în cursul acestei săptămâni asupra acordului de retragere şi că acest lucru se va întâmpla până la data de 12 martie, conform AFP.

  Premierul britanic a declarat că negociatorii britanici se vor întoarce marţi la Bruxelles, iar în acea zi ea va face o declaraţie în Camera Comunelor, informează agerpres.ro

  Chiar de la respingerea masivă a tratatului de retragere de către deputaţii britanici în ianuarie, Theresa May a încercat să renegocieze cu Bruxellesul o nouă versiune a textului, fără succes până acum.

  Premierul britanic dorește "modificări obligatorii" cu privire la "backstop". Aceasta este o măsură menită să menţină deschisă frontiera în Irlanda după Brexit.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (457)

  Tematic

  Brexit: Theresa May, o altă înfrângere în parlament. Redeschiderea negocierilor, blocată?
  Românii din Marea Britanie: clarificări oficiale cu privire la statutul lor post-Brexit
  Brexit: Nu se va renegocia Acordul, mai degrabă "declaraţia politică"
  Brexit fără acord va fi „ultima picătură care va umple paharul pentru UE”
  Tagurile:
  Brexit
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei