04:21 22 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63

  SUA se pregătesc pentru incursiune militară în Venezuela - Consiliul rus de Securitate

  © Sputnik / Лео Альварес
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (87)
  31870

  Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev, a declarat că Statele Unite, "arătând sarcasm și aroganță față de poporul venezuelean", impun ajutor umanitar Venezuelei, în timp ce se presupune că va fi respinsă.

  BUCUREȘTI, 26 feb - Sputnik. În același timp, "Pentagonul întărește gruparea de trupe în regiune pentru a le angaja într-o operațiune de a-l înlătura de la putere pe președintele Maduro, ales legal", a spus Nikolai Patrushev.

  "Arătând sarcasm și aroganță față de poporul venezuelean, Statele Unite pregătesc o invazie militară într-un stat independent. Transferul forțelor speciale americane în Puerto Rico, aterizarea forțelor americane în Columbia și alte acțiuni arată clar că Pentagonul consolidează gruparea de trupe în regiune pentru a-l răsturna de la putere pe președintele în exercițiu (Nicolas) Maduro, ales în mod legal", a spus Patrushev.

  Venezuela a refuzat să accepte ajutorul umanitar impus de Statele Unite, deoarece înțelege că Washingtonul se pregătește să-l răstoarne pe președintele ales democratic, Nicolas Maduro, a adăugat Nikolai Patrushev.

  "Și poporul venezuelean înțelege bine acest lucru. Iată și reacția, refuzul de a accepta încărcătura din țara agresoare și sprijinul pentru președintele lor", a adăugat Patrushev.

  Statele Unite au propus Rusiei să organizeze discuții separate asupra Venezuelei, iar Moscova a fost de acord, dar Washingtonul a început să folosească pretexte prelungite pentru a evita aceste consultări, a adăugat Patrushev.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (87)
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei