19:07 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Premiul Eurovision

  Ucraina nu va participa la Eurovision 2019

  © Photo: Eurovision / Thomas Hanses
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Eurovision 2019 (9)
  14320

  Ucraina nu va participa la concursul internațional Eurovision din cauza scandalurilor provocate de presiunile politice asupra finaliștilor.

  BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Ucraina nu va participa la concursul internațional Eurovision 2019, se spune în declarația Companiei Naționale Publice de Televiziune și Radio.

  “Compania publică de televiziune și radio a Ucraine renunță participarea la concursul internațional Eurovision 2019... Postul public ar fi putut alege oricare al interpret din rândul celor care nu au participat la selecția națională. Totuși, o astfel de alternativă a fost respinsă de Postul public pentru că respectă alegerea telespectatorilor în cadrul selecției naționale”, se spune în declarație.

  În acest an, în Ucraina concursul național a fost marcat de scandaluri politice. În opinia unui șir de experți și politicieni, din cauza condițiilor impuse de compania publică de televiziune a Ucrainei, prin care reprezentantul țării la Eurovision nu trebuie să dețină cetățenia rusă sau să concerteze în Rusia, situația a devenit extrem de politizată.

  În finala selecției naționale pentru Eurovision a învins interpreta Maruv, care a provocat un scandal după ce a ieșit la iveală că aceasta concertează în Rusia. Ulterior, acesteia i-a fost transmis un contract care prevedea renunțarea la orice concerte în Rusia. Interpreta a declarat că asupra ei sunt exercitate presiuni pentru a o determina să renunțe la reprezentarea Ucrainei la „Eurovision-2019”, în cazul în care nu va semna contractul.

  Marți, un alt finalist, trupa Freedom-jazz girls band, care a ocupat locul doi la selecția națională, a refuzat propunerea de a reprezenta țara la concurs. Trupa Kazka, care a ocupat locul trei, de asemenea, a anunțat că nu intenționează să participe la concurs.

  Тема:
  Eurovision 2019 (9)

  Tematic

  Cine va reprezenta Rusia la „Eurovision-2019”
  România şi-a ales reprezentantul la Eurovision 2019: Cine este Ester Peony
  Laura Bretan, “executată” la Eurovision România pentru că nu susține propaganda LGBT?
  Scandalul Eurovision escaladează – „TVR terfeleşte imaginea României”
  Tagurile:
  Rusia, Ucraina, Eurovision 2019
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei