11:24 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Donald Trump

  Răspunsul lui Trump la întrebarea Sputnik i-a uimit pe jurnaliștii occidentali

  © AFP 2019 / MANAN VATSYAYANA
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Summitul Kim Jong-un și Donald Trump în Vietnam (15)
  63771

  Jurnaliștii americani au fost surprinși de faptul că Trump a binevoit să răspundă la o întrebare adresată de corespondentul agenției Sputnik.

  BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. Jurnaliștii occidentali au reacționat emotiv la faptul că reporterul agenției Sputnik a reușit să-i adreseze o întrebare lui Donald Trump, iar președintele american i-a răspuns.

  În timpul unei conferințe de presă organizate după întrevederea lui Trump cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, în Vietnam, reporterul Sputnik a adresat o întrebare despre posibilitatea desfășurării unei inspecții a obiectelor nucleare nord-coreene de către specialiștii americani.

  Președintele a răspuns că reprezentanții Washingtonului vor putea să le efectueze cu succes, iar SUA dispun de toate tehnologiile necesare.

  Doar agenția propagandistică rusă Sputnik a reușit să-i adreseze o întrebare lui Trump, a scris pe Twitter corespondentul Yahoo News la Casa Albă, atașând postării lui un link la materialul despre “activitatea ascunsă a rețelelor ruse de știri (și propagandistice) în SUA”.

  “Trump a răspuns la întrebarea instituției ruse Sputnik. E de la sine înțeles”, a scris în Twitter președintele și reporterul agenției de știri Feature Story News, Simon Marks.

  Reporterul Casei Albe, Harry Horton, de asemenea, a atras atenția în Twitter că „Trump răspunde acum la întrebarea agenției de știri rusești Sputnik”.

  Jurnalistul CNN, Jim Acosta, care anterior a fost exclus de la briefing-uri, a menționat că la conferința de presă au adresat întrebări doar reprezentanții instituțiilor de presă de stat ale Rusiei, Chinei și prezentatoarea postului de televiziune Fox News, Sean Hannity.

  Pe 27-28 februarie, în capitala Vietnamului a avut loc summitul SUA – Coreea de Nord. Trump și Kim Jong-un au discutat despre înțelegerile încheiate în cadrul negocierilor din Singapore în iunie anul trecut.

  Părțile nu au încheiat niciun acord, însă au declarat că întrevederea a fost una „productivă”.

  Тема:
  Summitul Kim Jong-un și Donald Trump în Vietnam (15)

  Tematic

  Zaharova a comentat atacurile lui Macron în adresa Sputnik
  Simonian: În Franța există două probleme – RT și Sputnik
  Sputnik provoacă frisoane contraspionajului german în ajunul alegerilor europarlamentare
  Sputnik a lansat o ediție în limba persană
  Sputnik Moldova, un nou record: Jumătate de milion de vizitatori unici pe zi
  Tagurile:
  Conferința de presă, Jurnaliști, SUA, Vietnam, Sputnik, Donald Trump
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei