07:41 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Soldați ucraineni la o bază militară de la Kiev. Imagine de arhivă

  SUA vor să cumpere arme din Europa de Est pentru a le trimite în Venezuela - Lavrov

  © AP Photo / Efrem Lukatsky
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  41011

  SUA planifică achiziționarea de arme și muniții dintr-o țară din Europa de Est pentru a le trimite în apropierea frontierei cu Venezuela, susține ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 1 mart – Sputnik. Washingtonul planifică să cumpere arme, inclusiv aruncătoare de mine și sisteme de apărare antiaeriană portabile dintr-o țară est-europeană pentru a le trimite la frontiera Venezuelei, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, citând surse interne.

  Se pare că SUA i-au în considerație o intervenție militară în Venezuela, a declarat diplomatul rus în cadrul unei conferințe de presă organizată vineri împreună cu vicepreședintele venezuelean, Delcy Rodriguez. Scenariul presupune că Washingtonul va achiziționa arme în Europa de Est pentru a le trimite cu un avion de transport într-o locație din apropierea frontierei cu Venezuela.

  “Potrivit informațiilor pe care le deținem, în viitorul apropiat SUA planifică să achiziționeze muniții, aruncătoare de mine, sisteme de apărare antiaeriană și alte tipuri de arme într-o țară din Estul Europei și să le expedieze în Venezuela utilizând o cursă aeriană din unul din statele post-sovietice, care este absolut loial Washingtonului”, a declarat Lavrov.

  Joi, Washingtonul a propus în Consiliul de Securitate al ONU un proiect de rezoluție împotriva președintelui Nicolas Maduro pentru provocarea unui colaps economic în țară, cerând noi alegeri. Documentul a fost supus unui veto de către Rusia și China, care au acuzat SUA de ingerință în problemele internele ale Venezuelei. Documentul alternativ, propus de Rusia a fost respins.

  Tematic

  UE se opune oricărei intervenții militare în Venezuela
  Venezuela: Atac armat asupra unui punct de control al Gărzii Naționale
  Azi noapte, Washington-ul a primit o palmă grea în cazul Venezuela!
  SUA se pregătesc pentru incursiune militară în Venezuela - Consiliul rus de Securitate
  Arme pentru opoziţie ar putea fi cumpărate din Europa de Est - MAE al Venezuelei
  Tagurile:
  Europa de Est, Serghei Lavrov, Rusia, Venezuela


  Știrile Zilei