13:16 26 Mai 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.73
 • RUB0.25
 • RON3.99
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  104470

  Fundația a fost înființată în anii 1980 de George Soros, un susținător vocal al globalismului și granițelor deschise, și încearcă acum să descrie mişcarea Poloniei spre suveranitate ca pe o amenințare pentru întreaga Uniune Europeană.

  BUCUREŞTI, 2 mart - Sputnik. Fundația Stefan Batory, un ONG polonez înființat de miliardarul globalist George Soros și un grup de lideri ai opoziției poloneze în anii 1980, a emis un document prin care solicită autorităților UE să-și intensifice antagonismul față de partidul de guvernământ Lege și Justiție din Polonia, întrucât întreaga supraviețuire a Uniunii ar depinde de aceasta.

  "Lupta pentru statul de drept în Polonia stabilește un precedent și este în mod efectiv o luptă pentru supraviețuirea UE", se arată în document, definind UE ca o comunitate în care legile fiecărei națiuni membre respectă un "standard similar".

  Documentul laudă Comisia Europeană pentru eforturile sale de a contracara reformele în justiţie poloneze, Varșovia spunând că dorește să revizuiască un sistem corupt și lipsit de responsabilitate.

  Apelul Fundației vine în ciuda unei frustrări tot mai mari faţă de ingerința UE în afacerile interne, care a dus deja la revizuirea de către Polonia a legislației sale pentru a determina dacă legile UE sunt compatibile cu legile interne poloneze.

  În ultimii ani, Fundația a lucrat la proiecte de "pregătire a societății poloneze pentru primirea refugiaților", de a "forma atitudini pozitive față de" un aflux masiv de migranți din Orientul Mijlociu și de a instrui zeci de mii de profesioniști și oficialități în diferite roluri de luptă cu "prejudecățile față de grupurile minoritare", precum și "comentarii online pline de ură".

  Polonia a adoptat o politică dură împotriva migrației, refuzând să accepte migranți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, pe care Bruxelles s-i acomodeze prin forțarea statelor membre să o facă. Alte țări europene au urmat exemplul, Ungaria și Austria fiind printre cele mai puțin dispuse să accepte migranții.

  Jacek Czaputowicz, ministrul polonez de Externe și omologul său din Ungaria, Péter Szijjártó, au declarat în cadrul unei conferințe de presă la Budapesta la începutul acestei săptămâni că cele două națiuni vor continua să apere o Europă creștină, pro-suveranitate, în fața tentativelor instituției de la Bruxelles de a forța de migrația în masă.

  Ambele țări consideră că patrimoniul creștin european trebuie protejat, a declarat Szijjártó în cadrul conferinței de presă după întâlnirea cu omologul său polonez.

  "Birocrații de la Bruxelles au lansat o campanie de răzbunare" împotriva Ungariei și Poloniei, dar cele două țări "nu vor renunța", a spus el, potrivit Hungary Today.

  "Atacurile Bruxelles-ului nu au un motiv autentic, ele se bazează numai pe motivația politică, deoarece Ungaria și Polonia nu vor să devină țări ale imigranților și vor merge împotriva politicilor migraţioniste ale Bruxelles-ului", a spus ministrul.

  Tagurile:
  Ameninţare, UE, Polonia, FUndatia Soros, Geroge Soros


  Știrile Zilei