06:10 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Дождь

  Meteo Marea Britanie: Furtuna Freya, ninsori şi ploi abundente în următoarele 10 zile

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  849 0 0

  În Marea Britanie urmează să cadă zapădă, care se va depune până la 15 cm în următoarele zece zile. Temperaturile au scăzut după ce furtuna Freya a provocat inundaţii în ţară.

  BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik, Doina Crainic. WXChart arată că în zone din Marea Britanie va cădea zăpadă abundentă în următoarele zece zile, ajungând până la 15 cm în unele părţi din Scoția.

  Astăzi a nins în nordul Marii Britanii, unde a fost valabil şi un avertisment de cod galben. Depunerea zăpezii se va limita la zonele între 200 şi 300 metri.

  Furtuna Freya a lovit Marea Britanie, aducând precipitații abundente și vânturi puternice de 90 mile/h, iar multe zone s-au confruntat cu inundații, potrivit Express

  Multe case au rămas fără curent, iar drumurile au fost închise din cauza inundațiilor.

  Un avertisment de cod galben emis de agenţia Met Office precizează: „Furtuna Freya va aduce vânturi puternice, [va determina] dificultăţi de călătorie și posibile condiții periculoase duminică seara, până luni. Sunt posibile accidente, iar resturile purtate de vânturi pot pune în pericol viaţa.”

  De asemenea, în avertisment se mai spune că pot fi afectate călătoriile cu maşina, cu trenul, aeriene și transporturile cu feribotul, iar unele drumuri și poduri se pot închide. De asemenea, se pot produce întreruperi de curent.

  „Pot apărea accidente şi pericole din cauza valurilor mari și a materialelor de pe plajă aruncate pe faleză, pe drumurile de coastă sau pe proprietăți”, se mai menţionează în avertisment.

  Tagurile:
  ninsori, ploi, Londra, Marea Britanie, Meteo


  Știrile Zilei