16:10 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68

  Pentagonul cere noi forțe pentru „descurajarea Rusiei”

  © REUTERS / U.S. Navy/Erik Hildebrandt
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22906

  Pentagonul solicită suplinirea forțelor militare în Europa pentru descurajarea “ascensiunii amenințării rusești”.

  BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comandamentul European al Forțelor Armate ale SUA are nevoie de forțe aeriene și navale adăugătoare pentru descurajarea Rusiei în cadrul “Inițiativei Europene de Apărare”, a declarat șeful comandamentului, generalul Curtis Scaparrotti.

  Potrivit acestuia, comandamentul a început să pună bazele unui buget pentru asigurarea unei desfășurări rapide a avioanelor de generația a patra și a cincea, precum și a bombardierelor.

  “Solicităm un potențial maritim adițional pentru a spori letalitatea armelor noastre în aspect maritim și pentru a face față potențialului rusesc în mare. (...) Acest lucru necesită îmbunătățirea infrastructurii”, a subliniat Scaparrotti.

  Acesta a mai menționat că comandamentul cooperează cu Ministerul Apărării în privința sporirii prezenței rotative a distrugătoarelor dotate cu rachete, grupurilor de portavioane și submarine.

  “Toate acestea ne oferă o forță letală care va descuraja adversarii noștri și se va opune ascensiunii amenințărilor în sfera subacvatică”, a adăugat generalul.

  El a mai reamintit că bugetul pentru anul 2019 îndeamnă la extinderea arhitecturii sistemelor de apărare antiaeriană și antirachetă în Europa. De asemenea, generalul a declarat că are nevoie de resurse adăugătoare în domeniul intelligence.

  Tematic

  Pentagonul a identificat obiectivul său prioritar pentru anul 2019
  Pentagonul monitorizează îndeaproape situația din Venezuela
  Panică la Pentagon - Casa Albă cere planuri să atace o țară-putere atomică!
  Pentagonul este îngrijorat de activitățile cibernetice ale Chinei în Venezuela
  Tagurile:
  Forțele armate, Rusia, Uniunea Europeană, NATO
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei