00:17 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.50
 • USD17.26
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Nicolas Maduro

  Maduro: "Ne confruntăm cu cel mai puternic imperialism din ultimii 200 de ani"

  © Photo: Facebook / Nicolas Maduro
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (87)
  32691

  Nimeni și nimic nu poate întrerupe pacea din Venezuela - nici agresiunea externă, nici cea internă, a declarat marți președintele țării Nicolas Maduro, vorbind la evenimentele comemorative ale predecesorului său Hugo Chavez.

  BUCUREŞTI, 6 mart - Sputnik. "După cum le-am spus şi militarilor, felicitându-i pentru victoria din 23 februarie, când ne-au apărat granițele, soarta noastră - nimeni și nimic nu pot întrerupe pacea în Republică", a spus Maduro.

  La șase ani de la moartea lui Hugo Chavez, țara se află într-o luptă, a spus el.

  "Ne confruntăm cu cel mai puternic imperialism din ultimii 200 de ani, cu agresiune economică, politică și diplomatică, cu agresiune internă, cu sabotaj, cu încercări de a perturba viața țării", a spus președintele.

  La 5 ianuarie, liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, a fost ales șeful Adunării Naționale controlate de opoziție, pe care toate celelalte derivate ale statului au refuzat să-l recunoască din 2016. La 23 ianuarie, la două zile după ce Curtea Supremă Venezuelană a anulat alegerea lui, Guaido a declarat că este "președintele interimar al țării". Maduro a calificat mișcarea lui Guaido drept o încercare de a face o lovitură de stat orchestrată de Washington.

  Statele Unite l-au recunoscut imediat pe Guaido, după care au urmat și alte 50 de țări. Rusia, China, Cuba, Bolivia și o serie de alte state, între timp, și-au exprimat sprijinul față de Maduro. Mexic și Uruguay au refuzat să-l recunoască pe Guaido, declarându-se neutre și promovând soluționarea crizelor prin dialog.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (87)

  Tematic

  SUA amenință cu izolare internațională statele care îl vor susține pe Maduro
  Lavrov, despre declaraţia "Zile numărate pentru Maduro" - Cuba, Nicaragua sunt următoarele
  SUA exclud orice dialog între Maduro și Trump
  Putin i-a transmis lui Maduro un mesaj de susținere și solidaritate
  Lavrov: SUA își propun doar delegitimarea lui Maduro
  Tagurile:
  SUA, Imperialism, Juan Guaido, Nicolas Maduro, Venezuela
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei