04:02 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Juan Guaido

  Venezuela: Procurorii îl suspectează pe Guaido de sabotarea sistemului energetic

  © Sputnik / Лео Альварес
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (129)
  23140

  Procuratura generală din Venezuela investighează o posibilă complicitate a liderului opoziției, Juan Guaido, la diversiunile în sistemul energetic al țării.

  BUCUREȘTI, 21 mart – Sputnik. Procuratura Venezuelei a informat marți Curtea Supremă despre demararea celei de-a doua investigații în privința liderului opoziției, Juan Guaido, în legătură cu o posibilă complicitate la acțiunile de sabotaj la obiectele sistemului energetic.

  Pe șapte martie în Venezuela a vut loc un colapsul energetic din cauza unei avarii la cea mai mare Hidrocentrală Guri. Corporația energetică națională (Corpoelec) a calificat acest incident drept o diversiune și un episod al războiului energetic împotriva Venezuelei. Luni, președintele țării, Nicolas Maduro, a prelungit zilele de odihnă din cauza blocajului. Potrivit lui, marți și miercuri autoritățile vor continua să restabilească sistemul energetic.

  “Doar am informat Curtea Supremă că procuratura a demarat o nouă anchetă, în afara celei care a fost desfășurată în ianuarie, în privința cetățeanului Juan Guaido Marches pentru o presupusă complicitate la sabotajul sistemului energetic a țării în ziua de joi, 7 martie”, a declarat procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (129)

  Tematic

  SUA vor expedia în Venezuela o nouă partidă de ajutoare umanitare
  SUA au mai fost implicate în lovitura de stat din Venezuela
  ”Opoziția venezueleană, condusă de SUA, a luat calea violenței teroriste”
  Mogherini: Orice scenariu militar nu este acceptabil în cazul Venezuelei
  Tagurile:
  Venezuela, Juan Guaido


  Știrile Zilei