18:26 07 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
  86812

  Parlamentul Marii Britanii a respins din nou acordul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

  BUCUREȘTI, 12 feb - Sputnik. Deputații britanici au respins din nou acord pentru Brexit propus de premierul Theresa May. Acum ei urmează să supună votului ieșirea Regatului Unit din UE fără un acord. 

  Împotriva acordului s-au pronunțat 391 de deputați, iar în favoarea lui - 242.

  În ianuarie, parlamentul respinsese cu o majoritate de voturi acordul propus de guvern, cerând efectuarea unor modificări în capitolele care vizează tratatele cu privire la frontier cu Irlanda. Luni seara, premierul britanic, Theresa May, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au anunțat că au ajuns la noi înțelegeri, însă astăzi procurorul general al Britaniei, Geoffrey Cox, a declarat că toate garanțiile oferite premierului din partea UE în privința frontierei cu Irlanda sunt insuficiente din punct de vedere juridic. Afirmațiile lui au jucat un rol determinant pentru votul de astăzi.

  May a promis că în cazul în care în această seară nu va fi aprobat acord, atunci miercuri parlamentarii vor supune votului problema ieșirii țării pe 29 martie din UE fără niciun acord. Dacă și această variantă va fi respinsă (fapt care este cel mai probabil), atunci joi se va propune prelungirea procesului Brexit cu două luni. Totuși, Uniunea Europeană a declarat deja că nu va mai purta niciun fel de negocieri, din momentul în care soarta Brexit nu este clară, deocamdată.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
  Tagurile:
  Theresa May, parlamentul britanic, Parlamentul, Marea Britanie, Brexit


  Știrile Zilei