07:01 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  Theresa May

  Brexit fără acord: măsuri urgente pentru a proteja UK. Modificări în tarife

  © AP Photo / Parliamentary Recording Unit
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (579)
  213520

  Guvernul britanic a anunțat măsuri prin care sunt modificate tarifele de import pentru a proteja producătorii britanici în cazul în care Marea Britanie va părăsi UE fără un acord în 16 zile.

  BUCUREŞTI, 13 mart – Sputnik, Doina Crainic. A fost dezvăluit un plan temporar pentru a se asigura că între Irlanda de Nord și Republica Irlanda nu va exista o frontieră dură după 29 martie, astfel că nu vor fi efectuate controale vamale pentru mărfurile care vor trece frontiera.

  În prezent, 80% din importurile din UE sunt scutite de tarife, însă această cifră va crește temporar la 87% în cazul unui Brexit fără acord.

  Un document guvernamental dezvăluie planul incluzând noile măsuri aplicate pentru a proteja companiile din Irlanda de Nord sau în vederea conformării la obligațiile legale internaționale, precum cele privind biosecuritatea, potrivit Express

  Planurile se referă doar la mărfurile care intră în Regatul Unit, nu şi la cele exportate către UE.

  „Guvernul Marii Britanii nu va introduce noi verificări sau controale asupra mărfurilor de la frontiera terestră dintre Irlanda și Irlanda de Nord şi nu vor fi impuse noi reglementări vamale în cazul a aproape toate mărfurile”, se precizează în document.

  Pe de altă parte, bunurile care vor trebui declarate, încadrându-se în procentul de 13% din mărfurile impozitate, includ carnea de vită, de miel, carnea de porc, de pasăre și unele produse lactate. Această măsură se impune pentru a proteja fermierii și producătorii din Regatul Unit de importuri mai ieftine.

  Tarifele vor fi impuse asupra vehiculelor, dar nu şi asupra pieselor auto importate din UE, pentru a preveni perturbarea lanțurilor de aprovizionare. Unele produse ceramice, îngrășăminte și tipuri de combustibil vor fi supuse unor tarife pentru a proteja producătorii din Regatul Unit de practici necompetitive, cum sunt subvențiile de stat.

  Mărfuri precum bananele, zahărul brut din trestie de zahăr și anumite specii de pește vor fi afectate în cazul în care se vor aplica tarife pentru a acorda țărilor în curs de dezvoltare acces preferențial la piața din Regatul Unit.

  Alte reglementări introduse pentru îndeplinirea obligațiilor legale includ impunerea de notificări electronice în cazul comerțului cu substanțe chimice periculoase, substanțele care diminuează stratul de ozon și gazele F.

  S-a stabilit ca Aeroportul Internațional Belfast să fie punctul de intrare pentru specii pe cale de dispariție și pentru diamante brute care intră în Irlanda de Nord.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (579)

  Tematic

  Brexit - Important pentru români: Se va mai putea călători doar cu buletinul în UK?
  Brexit: Ce se va întâmpla cu românii din UK - Sectoarele cu nevoie şi mai mare de angajaţi
  May, Juncker au convenit modificări la Acordul Brexit înaintea votului de la Londra
  Astăzi, un nou vot pentru Acordul Brexit: ce se întâmplă dacă nu trece
  Haosul Brexit: Parlamentul britanic a respins Acordul Theresei May cu UE
  Brexit: Reacţia Comisiei Europene după respingerea Acordului de Parlamentul britanic
  Brexit: Reacţia României după respingerea Acordului - ce se întâmplă cu românii din UK
  Brexit fără acord: măsuri urgente pentru a proteja UK. Modificări în tarife
  Tagurile:
  Guvernul britanic, Acord, Theresa May, Marea Britanie, Brexit


  Știrile Zilei