19:50 24 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  British lawmakers in the Houses of Parliament

  Brexit: Data pentru noul vot asupra Acordului şi amânarea ieşirii din UE

  © AP Photo / Parliamentary Recording Unit
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (547)
  197111

  Guvernul britanic va propune întârzierea ieşirii din UE şi organizarea unui nou vot asupra Acordului negociat de May cu Bruxelles-ul. Care sunt noile termene ce vor fi propuse.

  BUCUREŞTI, 14 mart – Sputnik, Doina Crainic. Guvernul britanic va propune pe 14 martie amânarea Brexit până la 30 iunie dacă Parlamentul va aproba Acordul cu Uniunea Europeană până pe 20 martie, a declarat miercuri seara purtătorul de cuvânt al Parlamentului, John Bercow.

  Parlamentul britanic
  © AP Photo / Parliamentary Recording Unit

  Camera Comunelor a aprobat, cu 321 de voturi împotriva a 278, amendamentul modificat care prevede ca guvernul britanic să excludă opțiunea „fără acord” din orice scenariu. Se aşteaptă ca parlamentarii britanici să voteze joi o eventuală extindere a articolului 50.

  În prezent, este programat ca Regatul Unit să părăsească blocul pe 29 martie. Situaţia rămâne însă incertă având în vedere refuzul Parlamentului de a sprijini un scenariu „fără acord”.

  Luni, premierul britanic May a anunțat că, împreună cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, au reuşit să convină asupra unor modificări de natură juridică la acordul original, care a fost respins de Parlament. Însă planul actualizat al lui May privind Brexit a fost de asemenea respins de parlamentari.

  Peste jumătate dintre alegătorii din Marea Britanie vor ca prim-ministrul Theresa May să demisioneze din cauza incapacității acesteia de a obţine un acord de retragere fără dificultăţi, a dezvăluit miercuri un sondaj Politico-Hanbury. Sondajul, efectuat în rândul a 500 de adulți din Marea Britanie după votul de marți al Parlamentului, a arătat că 50,2% dintre respondenți au spus că May ar trebui să demisioneze imediat.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (547)
  Tagurile:
  Brexit


  Știrile Zilei