22:05 19 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67

  Criminalul din Noua Zeelandă a filmat LIVE cum ucide oameni (VIDEO 18+)

  © REUTERS / REUTERS TV
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1335710

  Pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video, probabil făcută de însuși criminalul, în timpul atacului armat asupra credincioșilor care se rugau la o moschee din Noua Zeelandă. Înregistrarea pare a fi făcută de o cameră Live4 GoPro.

  BUCUREȘTI, 15 mart - Sputnik. Videoclipul arată modul în care criminalul se apropie de clădire cu o armă pompoasă în mâini și împușcă primele sale victime. După aceea, el preia o pușcă de asalt și începe să împuște în toate direcțiile, inclusiv asupra celor răniți.

  Videoclipul a fost filmat în Christchurch, unde un criminal a ucis cel puțin 27 de enoriași. Mai mult de 30 de persoane au fost rănite.

  Criminalul s/a dovedit a fi un cetățean australian cu viziuni de extremă dreaptă. The New Zealand Herald a aflat că, în ajunul crimei, atacatorul a publicat un manifest de 37 de pagini în care el a numit acțiunile sale un atac terorist.

  Atacuri au avut loc asupra a două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, în timpul rugăciunilor de vineri. Sunt 49 de morți la această oră, a declarat premierul Jacinda Ardern. Patru suspecți, care fac parte din cercurile extremiste, dar nu erau supravegheați, au fost arestați de poliție, a spus prim-ministrul, care a adăugat că starea de alertă a fost ridicată la nivelul maxim în ţară.

  De asemenea, poliția a spus că au fost dezamorsate dispozitivele explozive improvizate. Potrivit autorităților medicale ale municipalității, 48 de persoane rănite au fost spitalizate. „Din ce ştim până acum, atacurile ucigaşe au avut loc în două locuri, o moschee pe Deans Avenue și o altă moschee pe Linwood Avene”, a declarat comisarul Mike Bush

  Tematic

  Atacul terorist din Noua Zeelandă: Detalii despre cel care a ucis 49 de oameni - video
  Tagurile:
  Criminal, Atac terorist, Atac, Noua Zeelandă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei