00:47 16 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Frappe israélienne dans la bande de Gaza. Image d'illustration

  Israelul a atacat circa 100 de ţinte în Fâșia Gaza după bombardamentul asupra Tel Aviv

  © AFP 2019 / MOHAMMED ABED
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  30701

  Trupele israeliene au atacat aproximativ 100 de ținte în Fâșia Gaza vineri dimineaţă, ca răspuns la lansarea de rachete asupra Ierusalimului de pe teritoriul palestinian, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare a Israelului, Avichay Adraee.

  BUCUREŞTI, 15 mart – Sputnik, Doina Crainic. Ca răspuns la lansarea de rachete asupra Israelului, aproximativ 100 de ținte teroriste au fost lovite în Fâșia Gaza, a scris Avichay Adraee pe pagina sa de Twitter.

  Acesta a adăugat că Israelul consideră că mișcarea islamistă Hamas este responsabilă de atacurile lansate din Fâșia Gaza.

  Vineri, sirenele de alarmă au sunat în Tel Aviv pentru prima dată din vara anului 2014, fiind înregistrată lansarea a două rachete din Fâșia Gaza. Mai multe rachete au fost, de asemenea, lansate către partea de sud a Israelului.

  ​În cursul zilei, IDF a lovit presupuse ținte Hamas în Gaza ca răspuns la atac. Însă mișcarea palestiniană a declarat că nu este „responsabilă pentru rachetele lansate asupra inamicului”.

  De zeci de ani, Israelul se află în conflict cu palestinienii, care au dorit să obţină recunoașterea diplomatică a statului lor independent pe teritoriile din Cisiordania, inclusiv Ierusalimul de Est, parțial ocupate de Israel, și Fâșia Gaza.

  Autoritățile israeliene au învinuit în mod repetat mişcarea Hamas pentru acțiunile de agresiune către Israel.

  Tagurile:
  Fâşia Gaza, Rachete, Israel


  Știrile Zilei