20:30 23 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68

  Atacatorul din Noua Zeelandă a vrut să o omoare pe Merkel pentru „curăţarea rasială” a UE

  © AP Photo / Mark Baker
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1715 0 0

  Angela Merkel este principalul „arhitect” al politicii europene a „ușilor deschise” pentru imigranţi, care a creat condiţiile ca imigranții să intre în masă în UE. Mulţi au acuzat-o pe Merkel că a provocat o criză majoră a imigrației, însă atacatorul de la Christchurch a mers mai departe și a numit-o „mama tuturor acţiunilor împotriva albilor”.

  BUCUREŞTI, 15 mart – Sputnik, Doina Crainic. Australianul care a împușcat vineri 49 de oameni în două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, a răspândit un îndemn pentru uciderea politicienilor despre care acesta a spus că sunt „dușmanii” națiunilor europene.

  Acesta a prezentat o listă cu „dușmanii de rang înalt”, într-un lung manifest online, publicat înainte de atacul sângeros.

  În listă sunt prezentate trei ţinte: Angela Merkel, Recep Tayyip Erdogan și Sadiq Khan.

  ​Atacatorul, care se numea Brenton Tarrant, un australian în vârstă de 28 de ani, a plasat-o pe cancelarul german în topul listei. El a numit-o „mama tuturor acţiunilor împotriva albilor şi a germanilor” și a acuzat-o că a „curățat rasial” Europa de europeni.

  În continuare, acesta l-a descris pe președintele Turciei drept „liderul celui mai mare grup islamic din Europa”, referindu-se aparent la cetățenii europeni de origine turcă. Apoi a spus că Erdogan ar trebui vizat pentru a fi eliminat „inamicul principal” al Rusiei și pentru a slăbi NATO.

  De asemenea, în manifest este criticat primarul Londrei ca fiind un „invadator musulman pakistanez” pentru „înlocuirea etnică [cu musulmani] a poporului britanic”.

  Ideologia teroristului pare să se bazeze pe ideea de supremație albă; potrivit manifestului, luptătorul este un adept al eco-fascismului, o ideologie radicală care combină fascismul și ecologismul.

  Acțiunile sale au fost condamnate de oficialii din Noua Zeelandă, printre care de premierul țării, Jacinda Ardern, care a descris atacurile drept „acte de violență extremă și fără precedent”.

  Tematic

  Criminalul din Noua Zeelandă a filmat LIVE cum ucide oameni (VIDEO 18+)
  Tagurile:
  omoare, Atac, UE, Angela Merkel, Noua Zeelandă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei