06:00 19 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Ambasada Venezuelei în Statele Unite

  Opoziția a acaparat ambasada Venezuelei în SUA

  © AP Photo / Pablo Martinez Monsivais
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  158 0 0

  Reprezentanții opoziției au acaparat sediul ambasadei Venezuelei din SUA cu sprijinul guvernului american, susțin oficialitățile de la Caracas.

  BUCUREȘTI, 19 mart – Sputnik. Guvernul Venezuelei a anunțat luni despre acapararea reprezentanțelor sale diplomatice din SUA de către reprezentanții opoziției.

  “Republica Bolivariană Venezeual informează comunitatea internațională că reprezentanțele ei diplomatice din SUA au fost acaparate cu forța de către persoanele care se bucură de o susținere publică a guvernului american și acționează în calitate de agenți (americani n.r.), în interesele politice (a guvernului SUA n.r.), cu o încălcare flagrantă a Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice”, se spune într-un comunicat al guvernului țării.

  Oficialitățile de la Caracas au cerut Washingtonului să-și respecte obligațiile juridice care constau în luarea de măsuri care ar pune capăt acaparării sediilor ambasadei. În caz contrar, Venezuela își rezervă dreptul “să întreprindă acțiuni legale și reciproce pe teritoriul venezuelean”, se menționează în comunicat.

  În declarație se subliniază că în conformitate cu Convenția de la Viena, chiar și în condițiile întreruperii relațiilor diplomatice țările se obligă să asigure intangibilitatea reprezentanților diplomatice, fapt care vizează și sediul ambasadei SUA la Casacas.

  Tematic

  Ambasadorul Germaniei, declarat persona non-grata în Venezuela
  SUA vor expedia în Venezuela o nouă partidă de ajutoare umanitare
  SUA au mai fost implicate în lovitura de stat din Venezuela
  ”Opoziția venezueleană, condusă de SUA, a luat calea violenței teroriste”
  Mogherini: Orice scenariu militar nu este acceptabil în cazul Venezuelei
  Venezuela: Procurorii îl suspectează pe Guaido de sabotarea sistemului energetic
  Tagurile:
  ambasada, Venezuela
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei