00:49 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (666)
  75111

  La începutul acestei săptămâni, președintele Camerei Comunelor din Regatul Unit, John Bercow, a interzis cabinetului să solicite deputaților să voteze din nou asupra Acordului privind Brexit, subliniind că Acordul trebuie fundamental modificat.

  BUCUREŞTI, 18 mart – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, a anunțat marți că Marea Britanie are nevoie de o scurtă prelungire a termenului pentru Brexit, menţionând totuși că, din cauza faptului că un al treilea vot asupra Acordului privind Brexit este blocat în Camera Comunelor, un vot asupra deciziei (de amânare a Brexit) nu va avea loc în această săptămână, potrivit Sputnik Internaţional

  „Cred că hotărârea (privind amânarea Brexit) a ridicat ştacheta și că din cauza aceasta este puțin probabil ca votul să aibă loc în această săptămână. Putem avea aceeași hotărâre, dar circumstanțele s-au schimbat”, a declarat ministrul pentru Sky News.

  De asemenea, Barclay a exclus în mod categoric posibilitatea de a fi implicată Regina Elisabeta pentru a scurta sesiunea parlamentară.

  Săptămâna trecută, parlamentarii britanici au votat în favoarea încercării de a se amâna ieşirea țării din UE și împotriva părăsirii blocului fără încheierea unui acord.

  În urma votului, premierului Theresa May i s-a interzis să propună parlamentarilor un Acord fără modificări radicale, astfel că se aşteaptă ca premierul britanic să înceapă o nouă rundă de negocieri cu oficialii UE.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (666)

  Tematic

  Brexit: vot în Parlamentul britanic - ieşirea din UE cu un Acord
  Brexit: Data pentru noul vot asupra Acordului şi amânarea ieşirii din UE
  Trump a amenințat UE și a criticat negocierile pentru Brexit
  Ultima oră! Brexit a fost amânat!
  Românii din Marea Britanie post-Brexit: 3000 de noi locuri de muncă în acest sector
  Tagurile:
  Români, Muncitori, Drepturi, UE, Marea Britanie, ieșire, vot, Brexit


  Știrile Zilei