19:50 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Angela Merkel, Martin Schulz und britische Premierministerin Theresa May

  Merkel stabilește o condiţie pentru ca UE să aprobe amânarea Brexit

  © AP Photo / Geert Vanden Wijngaert
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (559)
  82111

  Declarația lui Merkel vine la o zi după ce Comisia Europeană a subliniat că orice extindere a articolului 50 ar prezenta riscuri „serioase” pentru procesul Brexit, președintele CE, Jean-Claude Juncker, spunând că Marea Britanie ar trebui să iasă până pe 23 mai.

  BUCUREŞTI, 21 mart – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit cancelarului german Angela Merkel, Bruxelles-ul ar putea, în principiu, aproba o scurtă amânare a Brexit cu condiţia ca parlamentul britanic să aprobe săptămâna viitoare acordul de retragere, respins deja de două ori.

  „Putem accepta în principiu această solicitare dacă vom avea săptămâna viitoare un vot pozitiv în Parlamentul britanic cu privire la documentele de retragere”, a declarat Merkel către parlamentarii germani, adăugând că, dacă acordul nu va fi aprobat săptămâna viitoare, UE va „decide dacă va trebui să aibă loc o altă reuniune a Consiliului European înainte de data retragerii”.

  In this image from TV, Britain's Prime Minister Theresa May gives a statement to parliament Monday July 9, 2018.
  © AP Photo / Parliamentary Recording Unit

  Merkel a menționat însă că UE trebuie să asigure legitimitatea alegerilor europene.

  După respingerea acordului propus de May, precum şi a unei variante „fără acord”, Parlamentul britanic a aprobat săptămâna trecută o moțiune care propune extinderea după data de 29 martie a perioadei până la retragerea din bloc. La rândul ei, Uniunea Europeană nu a aprobat încă amânarea Brexit.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (559)
  Tagurile:
  Marea Britanie, ieșire, Merkel, UE, Brexit


  Știrile Zilei