11:27 21 August 2019
În direct
 • EUR19.64
 • USD17.72
 • RUB0.27
 • RON4.15
 • UAH0.70
  Donald Trump

  Ultima oră: Declarația lui Trump care aruncă lumea în aer

  © Flickr / Gage Skidmore
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  SUA au recunoscut suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan (11)
  2262612

  Trump face o declarație pe Twitter care poate provoca noi tensiuni pe arena internațională.

  BUCUREȘTI, 21 mart – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, face o declarație care poate provoca din nou tensiuni maxime la nivel mondial. De această dată, șeful de la Casa Albă sugerează că ar fi timpul ca Statele Unite să recunoască suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, teritoriu disputat cu Siria.

  După 52 de ani, este timpul ca Statele Unite să recunoască pe deplin suveranitatea Israelului asupra Înălțumilor Golan, care are o importanță strategică și de securitate critică pentru statul Israel și stabilitatea regională!”, a scris Trump pe Twitter.

  În scrut timp, prim-ministrul Israelului, Beniamin Netaniahu, i-a mulțumit președintelui SUA pentru disponibilitatea de a recunoaște Înălțimele Golan drept parte a teritoriului Israelului, la întoarcere căruia insistă Siria.

  „În timp ce Iran încearcă să folosească Siria în calitate de cap de pod pentru distrugerea Israelului, președintele Trump cu recunoaște cu mult curaj suveranitatea israeliană asupra Înălțimilor Golan. Vă mulțumesc, președinte Trump”, a scris Netaniahu pe Twitter.

  Ceva mai devreme, influentul senator american, Lindsey Graham, a promis prim-ministrului Israelului, Beniamin Netaniahu, să vină cu inițiativa de recunoaștere de către Statele Unite a Înălțimelor Golan drept teritoriu israelian.

  Graham și Netaniahu au vizitat luni teritoriul sirian pe care israelienii l-au ocupat în 1967, anexându-l în mod unilateral. Damascul consideră Înălțimele Golan parte inalienabilă a Siriei.

  Тема:
  SUA au recunoscut suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan (11)
  Tagurile:
  Israel


  Știrile Zilei