19:38 18 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.22
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.25
 • UAH0.67
  Heiko Maas

  Pericol și jignire pentru România din Germania, vizează tăierea finanțării și sancțiuni

  © Sputnik / Григорий Сысоев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2707411

  O declarație extrem de dură a ministrului de Externe al Germaniei – duce discuția la nivelul următor – sancțiuni – și vizează incluziv România, față de care folosește o opinie jignitoare

  BUCUREȘTI, 22 martie, Sputnik, Evan Răutu. Intervenție incredibil de dură a ministrul german de Externe, Heiko Maas, care consideră că  că UE ar trebui să reducă finanţările şi chiar să impună sancţiuni pentru ţările (membre UE) care adoptă legi ce ”contravin principiilor fundamentale ale UE, cum ar fi o justiție independentă și libertatea presei”.

  Americanii de la ”New York Times” au preluat declarația lui Maas, dată publicației germane ZDF, conform căreia țări precum România, Ungaria și Polonia ”au primit mai mult fonduri UE decât le-au acordat, astfel încât reduceri care ar putea oferi o pârghie importantă”.

  ”Există principii de bază care trebuie respectate de toți - cu membrii care le încalcă trebuie să investigăm dacă aceasta ar trebuie să aibă consecințe financiare”, a spus ministrul.

  Maas a folosit o formulare jignitoare, care va face istorie:

  ”Mai puțini bani (reducerea finanțării) sunt singura limbă care este înțeleasă acolo”, a spus Maas, referindu-se la România, Ungaria și Polonia – ”țările care adoptă legi pentru a limita libertatea presei, de exemplu”.

  NY Times amintește că PPE a votat ieri suspendare partidului Fidesz al prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, pe motiv că acesta a încălcat principiile Uniunii Europene privind statul de drept.

  Publicația americană afirmă că ”UE este, de asemenea, în contradicție cu Polonia și România cu privire la pașii legali despre care criticii spun că subminează statul de drept și alte valori europene de bază”.

  ”Orice persoană care încalcă violent valori fundamentale, cum ar fi statul de drept, independența justiției și libertatea de exprimare, ar trebui, de asemenea, să fie amenințate în viitor, primind mai puțin din partea UE”, a declarat Heiko Maas pentru ZDF.

  Tematic

  Acum: Traian Băsescu îi declară război lui Viktor Orban
  Viktor Orban, declarație incendiară – reacție de la București despre excluderea sa din PPE
  Astăzi: Partidul lui Orban, pe cale să fie suspendat sau să iasă din PPE
  PPE a suspendat calitatea de membru a Fidesz-ului lui Orban
  Tagurile:
  România, Germania, Heiko Maas
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei