19:56 18 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.22
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.25
 • UAH0.67
  Bombardamentele NATO în Iugoslavia

  Ministrul german de Externe a numit bombardamentele NATO în Iugoslavia "corecte"

  © Sputnik / Игорь Михалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14203

  Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că bombardarea Iugoslaviei de către țările NATO în 1999 a fost "corectă".

  BUCUREŞTI, 23 mart - Sputnik. Ministrul și-a exprimat punctul de vedere într-un interviu acordat ziarului "Stuttgarter Nachrichten", materialul fiind la dispoziția ziarului "Die Welt", transmite RIA Novosti.

  "Încă mai cred că participarea germană (în operațiune - nota red.) a avut la bază o abordare responsabilă (a situaţiei - nota red.)", - a spus Maas.

  Totodată, în opinia sa, intervenția militară este întotdeauna "ultima soluție".

  "Apoi, am văzut că au existat încălcări masive ale drepturilor omului, până la crime în masă." Cred că intervenția NATO a fost corectă, nu vreau să știu ce altceva s-ar fi întâmplat dacă aceasta (intervenția - nota red.) nu ar fi fost ", a spus ministrul.

  În 1999, confruntarea armată a separatiștilor albanezi din Armata de Eliberare a Kosovo, a armatei și poliției sârbe a condus la bombardarea de cărte forțele NATO a Republicii Federale Iugoslavia (la acel moment constituită din Serbia și Muntenegru), ocolind poziția Consiliului de Securitate al ONU.

  Loviturile aeriene ale NATO au continuat în perioada 24 martie - 10 iunie 1999. Numărul exact al victimelor este necunoscut. Conform estimărilor autorităților sârbe, aproximativ 2,5 mii de persoane, inclusiv 89 de copii, au murit în timpul bombardamentelor. 12,5 mii persoane au fost rănite. Daunele materiale, potrivit diferitelor surse, se estimează între 30 și 100 de miliarde de dolari.

  Tagurile:
  NATO, Bombardamente, Iugoslavia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei