00:36 21 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.44
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  British Parliament

  Brexit, scenariu şoc: 11 miniştri vor demisia Theresei May - ce urmează

  CC0 / Pixabay / Free-Photos
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (618)
  59210

  Mai mulți miniștri din guvernul May intenționează să-l confrunte pe premierul britanic, luni, și să-i solicite demisia.

  BUCUREŞTI, 24 mart - Sputnik. Unsprezece miniștri din executivul britanic planifică "o lovitură completă a cabinetului" pentru a o "elimina pe Theresa May în funcția de prim-ministru", a declarat editorul politic Sunday Times, citat de sputniknews.com.

  acesta a mai spus că David Lidington, adjunctul de facto al Theresei May, ministrul Mediului, Michael Gove, sau ministrul de Externe, Jeremy Hunt, se numără printre concurenții care ar putea deveni prim-ministru interimar, potrivit planului. El a citat, de asemenea, un ministru sub anonimat, spunând că Theresa May "va dispărea în 10 zile".

  "Sfârşitul este aproape. Va pleca în 10 zile", a declarat un ministru pentru Sunday Times.

  "A început să îi scape de sub control judecata. Nu poţi fi membru al cabinetului şi să îţi bagi pur şi simplu capul în nisip", a mai declarat pentru publicaţia britanică un alt ministru.

  La începutul acestei luni, un sondaj Politico-Hanbury a arătat că mai mult de jumătate din alegătorii britanici doresc ca May să demisioneze din cauza eșecului său de a obține aprobarea parlamentului pentru Acordul Brexit, pe care la negociat cu Bruxelles. May le-a spus parlamentarilor conservatori, în decembrie, că va demisiona înaintea următoarelor alegeri generale, desemnate pentru 2022. Cu toate acestea, nu a stabilit o dată pentru demisia intenționată.

  Ce urmează

  Soarta Brexitului devine incertă în cazul în care Theresa May va fi înlăturată din fruntea guvernului. Nu este clar cum, când şi chiar dacă Marea Britanie va părăsi UE.

  Vineri, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a declarat că posibila plecare a Theresri May de la postul de premier britanic ar complica situația cu Brexit.

  După discuțiile de joi seara de la Bruxelles, șefii statelor membre ale UE au identificat două scenarii de amânare a Brexit, pe care Regatul Unit l-a solicitat. Primul ar fi o prelungire până la 22 mai, cu condiția ca Acordul de retragere să fie aprobat de parlamentul britanic. În cazul în care parlamentarii vor respinge Acordul, termenul va fi mutat doar până la 12 aprilie.

  Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că 12 aprilie este o dată-cheie în ceea ce privește participarea sau nu a Regatului Unit la alegerile pentru Parlamentul European.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (618)

  Tematic

  Consiliul UE a numit termenul limită pentru Brexit. Condiții înaintate Londrei
  Ştirea nopţii: EU27 au votat în unanimitate extinderea Brexit, mingea e în terenul Londrei
  Forțele Armate din Marea Britanie activează Bunker, pregătiri pentru No-Deal Brexit
  „Opriți Brexit!” Petiţie. 600.000 de persoane cer revocarea articolului 50
  Brexit: Conservatorii cer demisia Theresei May
  Tagurile:
  demisia, Theresa May, Brexit


  Știrile Zilei