19:31 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Viorica Dăncilă și Benjamin Netanyahu

  Ultima oră: Vizită externă de prim rang - anulată după anunţul premierului Dăncilă!

  © Photo: Site-ul Guvernului României
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  235140

  Se reproduce și anunțul premierului român făcut ieri, la Washington, la conferinţa a principalei agenţii de lobby pro-Israel din SUA - AIPAC

  BUCUREȘTI, 25 mart - Sputnik, Evan Răutu. O primă reacție internațională a apărut după declarația de ieri a premierului Viorica Dăncilă: Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și-a anulat vizita planificată în țara noastră ca urmare a anunțului făcut de premierul Viorica Dancilă privind mutarea ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

  Conform site-ului Arabnews.com, ministrul de Externe al Iordaniei a declarat:

  ”Majestatea Sa, Regele Abdullah al II-lea, îşi anulează o vizită în România, programată să înceapă luni, din solidaritate cu Ierusalim”, a declarat luni ministrul de Externe al regatului Iordaniei.

  Publicația redă și anunțul premierului român făcut ieri, la Washington, la conferinţa a principalei agenţii de lobby pro-Israel din SUA - AIPAC.

  ”Eu, în calitate de prim-ministru al României, şi guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala statului Israel”, o citează arabnews pe Dăncilă, omițând că premierul român a spus că aceasta se va face după consultarea instituțiilor cu atribuții constituționale.

  Later edit:

  ”Anularea vizitei, care urma să fie marcată de semnarea mai multor acorduri în diferite domenii, a fost decisă "după declaraţiile de duminică ale prim-ministrului român privind mutarea ambasadei ţării sale de la Tel Aviv la Ierusalim”, arată într-un comunicat al președinției române, transmite Agerpres. Președintele Klaus Iohannis urma ”să îl primească în această după-amiază pe majestatea sa Regele Abdullah al II-lea al Regatului Haşemit al Iordaniei, la Palatul Cotroceni, cu prilejul vizitei oficiale programate să aibă loc în România”, se arată în comunicat, precizându-se că ”Vizita a fost anulată astăzi de către partea iordaniană”.  Știrile Zilei