19:30 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Wikipedia

  Wikipedia Italia protestează împotriva autorităților europene

  CC0 / Pixabay / geralt
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  109 0 0

  Autorii și contributorii la secțiunea italiană a portalului Wikipedia au anunțat astăzi un protest împotriva noii directive cu privire la drepturile de autor.

  BUCUREȘTI, 25 mart – Sputnik. Secțiunea italiană a portalului Wikipedia a devenit inaccesibilă luni din cauza unei acțiuni colective de protest ale autorilor și contribuitorilor împotriva reformei regulmanentului UE despre drepturile de autor în internet.

  Utilizatorii care au încercat să acceseze versiunea de italiană erau redirecționați spre o pagină care conține un mesaj al comunității Wikipedia.

  "Ar putea fi ultima noastră șansă. Ajutați-ne să păstrăm drepturile de autor în Europa. Pe 26 martie Parlamentul European va vota noua directivă cu privire la drepturile de autor. Directiva va oferi dreptul editorilor să limiteze difuzarea știrilor și titlurilor pe alte site-uri (articolul 11). De asemenea, toate site-urile vor fi nevoite să analizeze conținutul publicat de fiecare utilizator pentru a-i bloca automat în cazul în care acesta nu a fost aprobat de reprezentantul industriei drepturilor de autor (articolul 13)", se spune în mesajul comunitățiii Wikipedia.

  Ambele articole, în opinia autorilor, ar putea să afecteaze liberartea de exprimare în internet, muncii colective și creativității.

  “Chiar dacă aceste norme nu vor viza direct Wikipedia, proiectul nostru este parte a internet-ecosistemului. Articolul 11 și 13 vor slăbi rețeaua și vor slăbi Wikipedia”, scriu autorii.

  Tematic

  Titus Corlățean a explodat, pur și simplu: a făcut praf Bruxelles și Ambasada lui Klemm!
  Șoc de nivel mondial – dacă se confirmă, România poate arunca în aer SUA!
  Ce se află în spatele morții colonelului român, în Mali: Război sângeros, marca… Soros
  Ce se va întâmpla cu hotelul Negresco din Nisa după moartea proprietarei de 95 de ani?
  Tagurile:
  drepturi de autor


  Știrile Zilei