19:54 18 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.22
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.25
 • UAH0.67
  British lawmakers in the Houses of Parliament

  Parlamentarii UK au votat preluarea controlul asupra Brexit prin "voturi indicative"

  © AP Photo / Parliamentary Recording Unit
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (506)
  59411

  Deputații britanici au votat luni pentru eliminarea controlului prim-ministrului britanic Theresa May asupra Brexit pentru o zi în încercarea de a găsi o cale la impasul divorțului cu UE pe care o majoritate în parlament ar putea să o sprijine.

  BUCUREŞTI, 26 mart -Sputnik. Amendamentul A a fost propus de un grup de deputați, condus de Oliver Letwin, membru al Partidului Conservator al Theresei May. Acesta a fost semnat de mai mult de 120 de parlamentari şi încearcă să schimbe regulile parlamentului la 27 martie, pentru a acorda timp parlamentarilor de a dezbate și de a vota asupra unor căi alternative pe Brexit, un proces numit adesea drept "voturi indicative".

  Parlamentul a susținut amendamentul, cu 329-302, pentru a acorda timp "voturilor indicative" cu privire la punctele mai sensibile ale Acordului Brexit. 

  Modificarea F prevede că, dacă Marea Britanie vine în termen de șapte zile calendaristice de la părăsirea UE fără un acord, guvernul trebuie să ceară parlamentului să aprobe o ieșire fără acord sau să caute o altă amânare a Brexit pentru a preveni acest rezultat și să acorde Parlamentului timp pentru a stabili o cale diferită de urmat.

  Amendamentul D a fost prezentat de către liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, și solicită guvernului să ofere parlamentului timp pentru ca deputații să găsească o majoritate pentru o abordare diferită față de Brexit, menționând că propunerile alternative includ organizarea unui al doilea referendum Brexit sau căutarea unei uniuni vamale cu UE. Cu toate acestea, acest amendament a fost retras înainte de votare, potrivit Reuters, citat de sputniknews.com.

  Potrivit sursei citate, deputații britanici ar trebui să voteze miercuri o serie de opțiuni Brexit, dând Parlamentului posibilitatea de a stabili dacă poate ajunge la un acord cu privire la legături mai strânse cu Bruxelles-ul și apoi să încerce să împingă guvernul în această direcție.

  Această mișcare a subliniat, în mod evident, în ce măsură Theresa May și-a pierdut autoritatea, deși a spus că guvernul nu va fi legat de rezultatele așa-ziselor voturi indicative miercuri.

  Discuțiile UK-UE pe Brexit se află într-un impas, în timp ce parlamentul britanic a refuzat să susțină acordul negociat de către May. Uniunea Europeană a fost de acord să acorde Regatului Unit o prelungire a datei inițiale de ieşire din 29 martie. Regatul Unit are acum termen până în 22 mai dacă parlamentul său va accepta Acordul de retragere săptămâna viitoare și până la 12 aprilie, dacă nu. În același timp, Uniunea Europeană a indicat că nu va redeschide negocierile privind Acordul.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (506)

  Tematic

  Ştirea nopţii: EU27 au votat în unanimitate extinderea Brexit, mingea e în terenul Londrei
  Forțele Armate din Marea Britanie activează Bunker, pregătiri pentru No-Deal Brexit
  Brexit: Guvernul britanic oferă 7 opțiuni deputaților, inclusiv al doilea referendum
  Brexit: Conservatorii cer demisia Theresei May
  Tagurile:
  Parlament, vot, Theresa May, Brexit
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei