20:38 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Matteo Salvini

  Matteo Salvini către Sputnik, despre europarlamentare: Nu fac previziuni, mă uit la cifre

  © Sputnik / Тарас Литвиненко
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Rezultate exit poll: alegeri europarlamentare 2019 în România (120)
  23210

  În perioada 22-23 martie, la Villa D'Este din Cernobbio, Italia a avut loc Forumul Confcommercio, iar printre participanți a fost ministrul de Interne al țării, vicepremierul Matteo Salvini.

  BUCUREŞTI, 26 mart - Sputnik. Sputnik l-a întrebat pe Salvini despre previziunile sale pentru viitoarele alegeri europene.

  "Nu fac previziuni, mă uit la cifre, în alegerile anterioare, noi [partidele de dreapta] am avut 6%, de data aceasta va fi mai mult, voi fi mulțumit chiar și cu o mică creștere", a declarat Salvini pentru Sputnik.

  Întrebat dacă partidele de dreapta vor putea să câștige 20%, Salvini a răspuns că "îi place numărul respectiv".

  Sputnik a mai vorbit cu Lara Comi, vicepreședinte al Partidului Popular European și al Democraților Europeni din Parlamentul European.

  Sputnik: Italia se află deja în zona euro timp de 20 de ani. În opinia dvs., care sunt rezultatele din această perioadă?

  Lara Comi: Sunt în favoarea rămânerii în zona euro. Dar ar trebui modificări, astfel încât toate cele 27 de state membre ale UE [fără Marea Britanie] să folosească euro, iar BCE să fie transformată într-un Sistem Federal de Rezervă.

  Sputnik: Dar nu Zona Eeuro 1 sau Zona Euro 2 pentru Europa de Nord și de Sud, după cum au prezis economiștii?

  Lara Comi: Nu, este suficientă o singură zonă euro. Problema din Italia a fost cursul de schimb inițial. Aceasta a fost greșeala noastră principală.

  Sputnik: Ce credeţi despre Brexit?

  Lara Comi: Faptul că procesul ar începe la 30 iunie era de neconceput, părea doar o glumă ... aș susține al doilea referendum și i-aş întreba pe cetățeni din nou. Știu că nu pote fi făcut asta; nimeni nu ar permite asta...

  Тема:
  Rezultate exit poll: alegeri europarlamentare 2019 în România (120)
  Tagurile:
  Alegeri europarlamentare, Matteo Salvini


  Știrile Zilei