19:48 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Poliția franceză

  Românii din Franţa, atenţie: Atacurile cu acid se înmulţesc în Franța. O nouă victimă

  © REUTERS / Benoit Tessier
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  765701

  Un nou atac cu acid a avut loc în Franța marți, 26 martie, de data aceasta la Montpellier, unde o tânără a fost ținta unui atac cu acid, în timp ce aceasta se afla în centrul orașului. Zilele trecute a fost vizată o școală din Val-d'Oise.

  BUCUREŞTI, 27 mart – Sputnik, Doina Crainic. Marți, 26 martie, în jurul orei 18, ora locală, o femeie în vârsta de treizeci de ani a fost ţinta unui atac, pulverizându-i-se acid în faţă, nu departe de Avenue de la Liberté, în cartierul Figuerolles, informează ziarul local metropolitan, citat de Sputnik France. Tânăra a fost dusă la camera de urgenţă pentru arsuri pe faţă.

  Potrivit victimei, aceasta a fost atacată de doi indivizi pe un scuter. Unul dintre ei i-a aruncat în față acid, conținut într-o sticlă mică. Apoi atacatorii au fugit.

  Acest incident face parte dintr-o serie de atacuri cu acid în Franța. Vineri, 22 martie, înainte de ora 10 dimineața, o sticlă care conținea un amestec potențial exploziv de acid clorhidric și folie de aluminiu a fost aruncată pe terenul de sport al școlii Paul-Vaillant-Couturier din Bezons, Val d'Oise.

  La începutul lunii martie, un ofițer de poliție din Rouen a aruncat cu acid în fața partenerei sale de 45 de ani. Femeia a fost arsă pe față și pe piept, potrivit relatărilor din presă.

  De asemenea, la Paris, în februarie, au avut loc două atacuri cu acid în metrou, în urma cărora trei oameni au fost răniţi.

  Tematic

  Atac cu acid la Metroul din Paris: o persoană rănită critic
  Tagurile:
  Franța


  Știrile Zilei