04:18 25 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Parlamentul European

  O nouă prognoză: Cine va domina în viitorul Parlament European

  © Sputnik / Алексей Витвицкий
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile europarlamentare 2019 (105)
  35341

  Parlamentul European a publicat o nouă prognoză a repartizării mandatelor după alegerile din 23-26 mai a acestui an.

  BUCUREȘTI, 30 mart – Sputnik. Partidul Popular European (PPE) ar obține 188 de locuri în Parlamentul European în urma alegerilor din luna mai a acestui an, pe locul doi s-ar plasa Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților (S&D), cu 142 de locuri, iar pe locul trei – grupul ALDE, cu 72 de locuri, se arată în datele unui studiu realizat de Kantar Public la comanda Parlamentului European, realizat în baza sondajelor efectuate în statele membre ale UE.

  Partidelor naționaliste și eurosceptice din cadrul grupului “Europa Națiunilor și Libertăților” (ENF) ar ocupa locul patru, cu 61 de mandate, în cazul în care grupul va avea aceeași componență. Alte două grupuri eurosceptice – grupul "Conservatorilor și Reformiștilor" (ECR), ar acumula 53 de mandate, iar grupul "Europa Libertății și Democrației Directe" (EFDD) – 30 de mandate.

  Proiecția repartizării mandatelor în viitorul Parlament European
  Proiecția repartizării mandatelor în viitorul Parlament European

  Studiul repartizează mandatele în funcție de grupurile politice existente acum sau în baza anunțării afilierii unor partidelor noi la un grup european. Toate noile partide și mișcări, care nu și-au declarat încă intențiile, intră în categoria „altele” (52 de mandate).

  Marea intrigă de după alegerile europarlamentare vor fi negocierile pentru formarea grupurilor politice. Potrivit unei surse citate de RIA Novosti, ENF, ECR și EFDD ar intenționa să formeze o alianță preelectorală. În cazul în care aceștia ar intenționa să formeze un grup după alegeri, în sumă, acesta ar putea pretinde la cel puțin 144 de mandate (locul doi în PE), luând în considerație proiecția studiului menționat anterior.

  În afară de aceasta, premierul Ungariei, Viktor Orban, nu a exclus posibilitatea unei alianțe cu formațiunea lui Matteo Salvini în PE, după ce PPE a luat decizia de suspendare a calității de membru a partidului Fidesz. Totuși, liderul ungar a subliniat că această decizie va depinde de scorurile obține în alegeri.

  În urma anunțării intenției Marii Britanii de a părăsi UE, numărul fotoliilor de deputați a fost redus de la 751 la 705. Noile alegeri în Parlamentul European vor avea loc între 23-26 mai 2019.

  Тема:
  Alegerile europarlamentare 2019 (105)

  Tematic

  Românii, mai fericiți decât nemții: în Germania se cere naționalizarea imobilelor
  Șocant: UE e gata să invalideze alegerile europene dacă vor câștiga naționaliștii!
  Solidaritate naționalistă: Guvernul de la Roma încurajează protestele din Franța!
  Panică la Europa Liberă: Naționalismul, cotă de 50%! Sub 50% români mai cred în UE și NATO
  Naționaliștii francezi și germani pregătesc o alianță la care este invitată și România
  Comisia Europeană se teme că naționaliștii vor conduce Europa! România, lipsă din ecuație
  Tagurile:
  alegerile europarlamentare, Parlamentul European
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei