18:31 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Brexit

  Brexit: care este cea mai probabilă evoluţie după respingerea Acordului pentru a 3-a oară

  © AFP 2019 / Justin TALLIS
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (614)
  308811

  Camera Comunelor din Parlamentul britanic a respins ieri pentru a treia oară Acordul de retragere propus de Theresa May. Liderul partidului UKIP, care este și membru al Parlamentului European, a prezis care este cea mai posibilă evoluţie cu privire la Brexit.

  BUCUREŞTI, 30 mart – Sputnik, Doina Crainic. O amânare mai lungă a Brexit şi participarea Marii Britanii la alegerile pentru Parlamentul european este cea mai probabilă evoluţie acum, după ce Camera Comunelor din Parlamentul britanic a respins pentru a treia oară Acordul de retragere, a declarat pentru Sputnik  Gerard Batten, liderul partidului UKIP și membru al Parlamentului European pentru Londra.

  „Cea mai probabilă evoluţie este că articolul 50 va fi extins pentru o perioadă mult mai lungă [și] vom participa la alegerile europene. UKIP va câștiga mult cu o politică de retragere unilaterală și necondiționată”, a spus Batten.

  Cu privire la rezultatele ultimului vot, Comisia Europeană a afirmat că o ieșire fără acord a devenit un scenariu probabil.

  „Poate că vom ieşi. Va trebui să așteptăm mai mult pentru a afla”, a adăugat Batten.

  De asemenea, Steven Woolfe, membru al Parlamentului European reprezentând nord-vestul Angliei, a declarat că respingerea din nou a acordului lui May era de așteptat.

  „Dacă propui Parlamentului un acord care nu este Brexit, susţinătorii Brexitului nu îl vor vota și, desigur, cei care se opun, care nu vor Brexit, îl vor folosi ca un mijloc (…). Ar fi trebuit [ca May] să se asigure că vom avea Brexit de la început, ieşind [din UE]”, a declarat Woolfe pentru Sputnik.

  Declarațiile vin după ce Parlamentul britanic a votat împotriva acordului de retragere al guvernului și astfel a pierdut opțiunea ieşirii pe 22 mai.

  Săptămâna trecută, Consiliul European a oferit Londrei un termen-limită până la 12 aprilie pentru a veni cu o nouă soluție dacă acordul de retragere nu este aprobat până pe 29 martie. Premierul Theresa May, care promisese că demisionează dacă acordul său va obţine suficient sprijin în parlament, a declarat că procesul căutării unei soluții va continua luni.

  Totuşi, situaţia cu privire la Brexit rămâne incertă: la începutul acestei săptămâni, Camera Comunelor a organizat o serie de voturi indicative și a respins toate cele opt opțiuni alternative care au fost supuse votului.

  Alegerile europene vor avea loc în perioada 23-26 mai.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (614)

  Tematic

  Parlamentarii UK au votat preluarea controlul asupra Brexit prin "voturi indicative"
  Parlamentul britanic respinge 8 variante de Brexit propuse: May, gata să demisioneze
  Petiţie anti-Brexit, semnată de 5,8 mil, respinsă -„UE nu-i poate trăda pe cei 6 milioane”
  Ziua în care UK trebuia să iasă din UE: 29 martie aduce un alt vot în loc de Brexit
  Ziua Brexit: deputaţii din Camera Comunelor, chimpanzei într-o operă de artă satirică
  Tagurile:
  UE, Marea Britanie, Brexit


  Știrile Zilei