04:10 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.54
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Federica Mogherini

  UE nu recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimile Golan

  © AFP 2019 / THIERRY CHARLIER
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11010

  Uniunea Europeană nu recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, ocupate în trupele israeliene în 1967, a declarat Federica Mogherini.

  BUCUREȘTI, 31 mart – Sputnik. UE nu recunoaște suveranitatea Israelului asupra teritoriilor ocupate în anul 1967, a declarat Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Federica Mogherini, în discursul să de salut din cadrul summitului Ligii Statelor Arabe din Tunisia.

  Emmanuel Macron
  © AP Photo / Francois Lenoir, Pool Photo

  De asemenea, ea a menționat că Uniunea Europeană se pronunță împotriva deciziei SUA de recunoaștere a dreptului Israelului asupra Înălțimilor Golan.

  "Uniunea European nu va recunoaște în continuare suveranitatea Israelului asupra teritoriile pe care le-a ocupat 1967", a declarat Mogherini. De asemenea, ea a menționat că „ignorarea rezoluțiilor internaționale în privința Golan nu reprezintă o soluție”.

  Președintele SUA, Donald Trump, a semnat luni o declarație prin care recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, în cadrul unei întrevederi cu premierul israelian, Beniamin Netaniahu. În timpul războiului de șase zile din 1967, Israelul a ocupat Înălțimile Golan, care aparțineau Siriei, iar în 1981 le-a anexat în mod unilateral.

  Tematic

  Atenție! Ce a început în Israel nu seamănă cu cea fost înainte – se anunță dezastrul?
  Analist de top, verdict surpriză: ”Dăncilă reușește un joc abil, o lovitură dublă”
  Reacții la decizia lui Trump: ONU își reiterează poziția, Siria și Turcia condamnă
  Macron: Decizia SUA contravine dreptului internațional
  Tagurile:
  Israel, Golan, Federica Mogherini


  Știrile Zilei