07:42 12 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.22
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Brexit

  Reprezentanul UE: Nu există condiții politice pentru anularea Brexit

  CC0 / Pixabay / stux
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22420

  Nu există nicio condiție politică pentru anularea ieșirii Marii Britanii din comunitatea europeană, consideră negociatorul din partea UE pentru Brexit, Michel Barnier.

  BUCUREȘTI, 2 apr – Sputnik. Principalul negociator din partea Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat agenției RIA Novosti că nu întrevede niciun fel de condiții politice pentru anularea procesului ieșirii Marii Britanii din UE.

  Marți, Barnier a declarat că în cazul în care Marea Britanie nu va aproba un acord pentru Brexit în următoarele zile, atunci rămân două posibile variante ale evoluției evenimentelor: ieșirea din comunitatea europeană fără un acord sau solicitarea amânării datei Brexit. În același timp, președintele Consiliului UE, Donald Tusk, a menționat și posibilitatea retragerea activării articolului 50, adică anularea Brexit.

  Decizia cu privire la amânarea datei Brexit poate fi luată de cei 27 membri ai Uniunii Europene, la solicitarea Marii Britanii. O astfel de decizie poate fi aprobată doar în unanimitate. Deocamdată, Marea Britanie a primit o amânare până pe 12 aprilie. În cazul în care majoritatea deputaților britanici ar fi aprobat acordul pentru Brexit, procesul ieșirii țării din UE ar fi prelungit până pe 22 mai.

  Tematic

  Amplă demonstraţie pro-Brexit - comentariu: „Atât de mulți oameni albi într-un singur loc”
  Post-Brexit fără acord: cum vor fi afectaţi românii din Marea Britanie–Totul se va scumpi
  Juncker avertizează: UE nu mai are răbdare cu Marea Britanie privitor la Brexit
  Deputații britanici au respins toate opțiunile alternative Brexit
  Brexit: Marea Britanie mai are trei opțiuni de urmat – negociatorul șef al UE
  Tagurile:
  Brexit, Marea Britanie


  Știrile Zilei