10:26 20 Mai 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.94
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.68
  Пассажирский самолет Boeing-737-800 разбился при посадке в аэропорту Ростова-на-Дону

  Prăbuşirea avionului Lion Air: Concluziile preliminare şocante ale anchetatorilor

  © Photo : МЧС РФ
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  29540

  Bloomberg a dezvăluit concluziile raportului preliminar al anchetatorilor indonezieni cu privire la cauza prăbușirii avionului Boeing 737 MAX 8 în octombrie anul trecut.

  BUCUREŞTI, 3 apr – Sputnik, Doina Crainic. Un senzor ale cărui semnale eronate au fost cauza prăbușirii Boeing-ului companiei aeriene Lion Air în octombrie anul trecut, a fost reparat într-un atelier din Florida, chiar înainte de catastrofă. Aceasta este concluzia raportului preliminar al anchetatorilor indonezieni.

  Senzorul defect al avionului Boeing 737 MAX 8 a fost reparat într-un atelier din Florida chiar înainte de tragedie, scrie Bloomberg referindu-se la raportul preliminar al anchetatorilor indonezieni ai Comitetului Național pentru Siguranța Transporturilor.

  Conform acestui document elaborat pentru parlamentul indonezian, compania XTRA Aerospace este responsabilă de reparații. Bloomberg scrie că, în urma semnalelor eronate transmise de acest senzor, avionul s-a înclinat înspre pământ înainte de a se prăbuși, potrivit Sputnik France. Nu se precizează dacă sistemul avionului Boeing al companiei Ethiopian Airlines, avion care s-a prăbușit cinci luni mai târziu, a fost reparat în același atelier.

  Agenția a declarat că senzorul respectiv a fost instalat în avionul Boeing al Lion Air pe 28 octombrie, cu o zi înainte de accident. Potrivit mai multor experți citați de Bloomberg, senzorii trebuie testați imediat după instalare și înainte de primul zbor.

  Avionul Boeing 737 MAX 8 al companiei Lion Air s-a prăbușit în 29 octombrie 2018 în Marea Java, la scurt timp după decolarea de la Jakarta.

  Un alt Boeing 737 MAX 8, al Etiopian Airlines, s-a prăbușit pe 10 martie 2019, la 62 de kilometri de capitala etiopiană, Addis Abeba. Acest zbor lega Addis Abeba de Nairobi, capitala Kenyei. Ambele dezastre ar avea „asemănări evidente”.

  Ca urmare a acestor tragedii, autoritățile aviatice și companiile aeriene din întreaga lume și-au suspendat zborurile avioanelor din seria 737 MAX 8 sau și-au închis spațiul aerian pentru acestea.

  Tematic

  Prăbuşirea avionului Boeing 737 - doi pasageri au scăpat de la moarte ca prin miracol
  Prăbuşirea avionului Boeing 737: Terifiant, ultimul mesaj al pilotului înaintea tragediei
  Prăbuşirea avionului Boeing 737 Max, posibila cauză a tragediei. Cum se instruiau piloţii
  Prăbuşirea Boeing 737 Max. Dezvăluire şocantă:De ce au pierdut piloţii controlul avionului
  Știre bombă: Boeing 737 Max - 246 de aeronave din lume ar avea senzori defecți
  Tagurile:
  anchete, concluzii, Boeing 737
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei