23:12 16 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  F-35 Joint Strike Fighter

  SUA vor să extindă vânzarea de avioane de luptă F-35 către România și alte state

  CC0 / Robert Sullivan / Lockheed Martin F-35 Joint Strike Fighter vs General Dynamics F-16 Fighting Falcon
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  25416

  Anunțul a fost făcut de un oficial al Pentagonului care a explicat că intenția SUA de extindere a vânzării avioanelor de luptă vine într-un moment în care aliații europeni își consolidează apărarea în fața Rusiei.

  BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Vice-amiralul Mathias Winter, șeful biroului F-35 din cadrul Pentagonului spune, într-o declarație scrisă adresată Camerei Reprezentanților, că, printre ”viitorii potențiali clienți în domeniul vânzărilor militare în străinătate se numără Singapore, Grecia, România, Spania și Polonia”.

  Pe de altă parte, alți aliați ai SUA – Finlanda, Elveția și Emiratele Arabe Unite – urmăresc, la rândul lor, achiziționarea avionului invizibil F-35.

  Potrivit declaraţiilor oficialului american, SUA vor răspunde tuturor solicitărilor oficiale de informaţii despre avionul F-35, informează sputniknews.com

  În 2018, Belgia a anunţat că a ales F-35 în defavoarea Eurofighter Typhoon în scopul înnoirii flotei de avioane F-16, o afacere în valoare de 4 miliarde de euro, aproximativ 4.55 miliarde de dolari.

  Tot anul trecut, SUA au lansat un nou plan ”Buy American” – ”Cumpărați produse americane”. Aceasta este o strategie care relaxează restricțiile cu privire la vânzări și, în același timp, încurajează o implicare sporită a oficialilor SUA în creșterea afacerilor în străinătate pentru industria americană de armament.  Știrile Zilei