04:50 26 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  30703

  Donald Trump anunță că SUA ar putea introduce tarife vamale la mărfurile din UE, în valoare de 11 miliarde de dolari, pentru a compensa pierderile suportate de americani în urma subvenționării companiei Airbus de către europeni.

  BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că va impune tarife la mărfurile din Uniunea Europeană în valoare de 11 miliarde de dolari. Acesta a făcut trimitere la constatările Organizației Mondiale a Comerțului că subvenții UE acordate companiei Airbus au afectat negativ Statele Unite.

  “Organizația Mondială a Comerțului constată că subvențiile Uniunii Europene acordate companiei Airbus au afectat în mod negativ Statele Unite, care vor pune acum tarifele la 11 miliarde de dolari din produsele UE! UE a profitat de avantajele Statelor Unite asupra comerțului de mulți ani. În curând se va opri!”, a scris liderul de la Casa Albă pe Twitter.

  ​De 14 ani, Washingtonul și Bruxelles se acuză reciproc de subvenționarea Boeing și, respectiv, Airbus.

  Cazul Boeing-Airbus este cea mai lungă și cea mai complicată dispută examinată OMC care urmărește să asigure condiții de competiție echitabilă în comerțul mondial.

  Într-o declarație emisă luni, biroul Reprezentantului Comerțului din SUA (USTR) a anunțat că Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a constatat în repetate rânduri că subvențiile europene acordate companiei Airbus au provocat daune Statelor Unite.

  Tematic

  Trump: Rusia să plece din Venezuela!
  "Plecaţi mai întâi din Siria": Reacţia Moscovei la cererea lui Trump de a părăsi Venezuela
  Trump amenință să închidă frontiera cu Mexic săptămâna viitoare
  Trump admite că în viitor ar putea discuta cu Putin despre Venezuela
  Trump îndeamnă membrii NATO să-și mărească bugetele pentru apărare peste 2%
  Omul lui Trump, ales șef pe Banca Mondială
  Tagurile:
  Tarife, Uniunea Europeană, Donald Trump

  Știrile Zilei