21:30 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Avioanele F-35

  Turcia amenință SUA: Vom găsi o alternativă la F-35

  © Photo : Public Domain
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  38160

  Turcia va căuta o alternativă avioanelor americane F-35, din alte state, în cazul în care SUA vor suspenda livrarea acestuia părții turce, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Turiciei, Mevlüt Çavuşoğlu.

  BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik. Ankara va găsi o înlocuire a avioanelor F-35 în cazul în care SUA va refuza să le livreze, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu.

  “Există F-35 și există avioane de producție rusească. Dacă nu vom reuși să achiziționăm F-35, atunci Turcia va achiziționa avioane similare de la alte state. Așa se va proceda până la demararea producției propriilor noastre avioane de generația a cincea”, a declarat Çavuşoğlu la postul turc de televiziune NTV.

  Potrivit lui, din partea SUA se fac declarații controversate în legătură cu participarea Turciei în programul F-35. “Ne-a fost transmis ce de-al patrulea avion de acest fel”, a adăugat ministrul turc.

  SUA amenință Turcia cu suspendarea livrărilor de F-35 din cauza achiziționării de către Ankara a sistemelor de rachetă S-400. Washingtonul afirmă că sistemele S-400 sunt incompatibile cu standardele NATO și amenință să impună sancțiuni.

  În același timp, Ankara a declarat în mai multe rânduri că nu vor renunța la cumpărarea S-400, iar prima partidă a sistemului rusesc de apărare antiaeriană va sosi în țară în luna iunie.

  Turcia amenință să continue achiziționarea sistemelor S-400

  Potrivit șefului diplomației turce, Ankara ar putea continua achiziționarea sistemelor rusești S-400 dacă SUA vor refuza livreze părții turce sistemele „Patriot”.

  Dacă SUA nu ne vor vinde Patriot, atunci vom cumpăra cel de-al doilea S-400 sau alt sistem de apărare antiaeriană, a spus Çavuşoğlu.

  Acesta a calificat absurde declarațiile Washingtonului, care pun sub semnul întrebării aflarea Turciei în NATO din cauza achiziționării S-400.

  “Unele state NATO au S-300, ceea nu contravine calității de membru al alianței”, a adăugat el.

  Tematic

  SUA: Rusia are „antidotul" la avioanele americane F-22 și F-35
  Pilotul "nu trebuie să se gândească la ea". Noua armă F-35 zdrobește țintele
  Avionul american F-35 are rădăcini rusești
  Dacă SUA nu îi vor livra avioane F-35, Turcia este gata să procure Su-57 rusești
  A spart un cont Tinder și a obținut informații secrete despre avionul F-35
  SUA și Marea Britanie riscă să se certe din cauza F-35 - mass media
  Militarii SUA consideră S-400 din Turcia un pericol pentru avioanele F-35
  SUA vor să extindă vânzarea de avioane de luptă F-35 către România și alte state
  Tagurile:
  SUA, Mevlüt Çavuşoğlu, Turcia


  Știrile Zilei