19:16 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks (35)
  53714

  Arestarea fondatorului WikiLeaks vine după o dezvăluire făcută de platforma whistleblowing precum că Assange fusese spionat, fiind probabil transferate date către SUA.

  BUCUREȘTI, 11 apr - Sputnik. Ecuadorul retrage azilul pentru fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a anunțat președintele țării.

  ​​Poliția britanică a anunțat oficial că l-a arestat pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, după ce acesta a părăsit Ambasada Ecuadorului. WikiLeaks a acuzat Ecuadorul de încetarea ilegală a azilului politic al lui Assange, încălcând dreptul internațional, ceea ce a dus la arestarea sa de către autoritățile britanice.

  În prezent, Assange se află în arest la un sector de poliție, potrivit forțelor de ordine din Londra.

  „Astăzi, Julian Assange de 47 de ani, a fost arestat de colaboratorii Poliției din Londra în ambasada Ecuadorului, în baza ordinului emis Curtea Magistraților din Westminster, pe 29 iunie 2012, pentru neprezentarea la ședința de judecată”, se spune în comunicatul poliției.

  “Acesta se află în arest în sectorul din centrul Londrei, unde va rămâne până la prezentarea lui la Curtea Magistraților din Westminster”, a anunțat Scotland Yard.

   

  Тема:
  Arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks (35)

  Știrile Zilei