17:43 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67

  UE este de acord să înceapă negocierile comerciale cu SUA în urma escaladării tarifelor

  © Sputnik / Алексей Витвицкий
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  67 0 0

  La 11 aprilie, Comisia Europeană a primit aprobarea inițială din partea reprezentanților statelor membre pentru a începe negocierile menite să amelioreze relațiile comerciale dintre SUA și UE.

  BUCUREȘTI, 15 apr - Sputnik. Luni, țările Uniunii Europene au dat aprobare finală pentru începerea negocierilor comerciale cu Statele Unite după câteva luni de întârziere din cauza poziției de rezistență a Franței.

  Majoritatea guvernelor UE au votat în favoarea mandatelor de negociere propuse de Comisia Europeană, Franța votând împotrivă și Belgiei abținându-se.

  Potrivit rapoartelor, Comisia Europeană dorește să înceapă negocierile privind două propuneri: prima este reducerea tarifelor la bunurile industriale, a doua este să faciliteze munca companiilor de a arăta că produsele lor întrunesc standardele UE și SUA.

  Războiul comercial dintre SUA și Uniunea Europeană a izbucnit anul trecut, când președintele american Donald Trump a impus taxe mai mari asupra importurilor de oțel și aluminiu. Europa a răspuns prin contra-tarife pentru o serie de bunuri din SUA.

  În timp ce alte state membre au sprijinit mandatele, Franța s-a opus. Parisul a vrut să excludă agricultura de la discuții și să discute prevederile privind schimbările climatice.

  Tagurile:
  Tarife, Negocieri, UE, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei