09:43 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (267)
  52771

  O delegație formată din militari ruși va inspecta, în zilele următoare, obiective militare de pe teritoriul României.

  BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Rusia va efectua zboruri de monitorizare deasupra teritoriului României cu avionul An-30B, în cadrul acordului international privind cerul deschis, a anunțat șeful Centrului Național pentru diminuarea pericolului nuclear, Serghei Râjkov.

  Exerciții militare ruso-sârbe
  © Sputnik / Анатолий Медведь

  Zborul de inspectare deasupra teritoriului României va fi efectuat în perioada de 15 – 19 aprilie, de la aerodromul cerului deschis București. Raza maximă a zborului va constitui 900 de kilometri.

  Avionul rusesc de inspectare va efectua zboruri în coordonare cu partea română, iar specialiștii români se vor afla la bord pentru a controla modul în care este utilizat echipamentul de monitorizare și modul în care sunt respectate prevederile acordului.

  Zborurile de monitorizare în cadrul acordului se efectuează în scopul unei deschideri mai mari și transparenței în activitățile militare ale statelor semnatare ale acordului, precum și pentru consolidarea securității prin măsuri de cultivare a încrederii reciproce.

  În afară de aceasta, în conformitate cu documentul semnat la Viena în 2011, cu privire la măsuri de consolidare a încrederii și securității, grupul rus de inspector planifică să efectueze pe 16 aprilie o vizită de evaluare a informației unui obiectiv militare de pe teritoriul României.

  Astfel de vizite de evaluare au loc cu scopul verificării informației cu privire la forțele armate și planurile de desfășurare a principalelor sisteme de arme și tehnicii militare.

  În cadrul vizitei inspectorii vor vizita un obiectiv militar în locul dislocării lui permanente în vreme de pace. În cadrul unui briefing va fi transmisă informația din partea comandamentului cu privire la personalul militar, precum și principalele sisteme de arme și tehnică militară.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (267)

  Tematic

  Observatorii ruși inspectează activitățile militare din România şi Ungaria
  Experții ruși vor inspecta un obiect militar românesc
  Militarii ruși vor inspecta activitatea militară din România
  Tagurile:
  monitorizare, Rusia, România

  Știrile Zilei